Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πάνω από 700 οι αποφάσεις

Ξεπέρασαν τις 700 οι αποφάσεις των συνδικαλιστικών και άλλων μαζικών οργανώσεων που καλούν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, την 1η Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, μέχρι χτες, ο κατάλογος των συνδιοργανωτών του συλλαλητηρίου αριθμούσε 709 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και μαζικούς φορείς.

Στη μάχη για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου παίρνουν μαχητικά μέρος οι Επιτροπές Ανέργων που έχουν στηθεί τόσο σε κλάδους όσο και σε εργατογειτονιές. Μέχρι χτες, 17 Επιτροπές Ανέργων είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής. Με οργάνωση και σχέδιο έρχονται σε επαφή με τους άνεργους, παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, διεκδικώντας αιτήματα για την άμεση ανακούφισή τους. Απευθύνουν ιδιαίτερο κάλεσμα σε υποαπασχολούμενους, εργαζόμενους σε προγράμματα με άθλιες συνθήκες δουλειάς, στα «πεντάμηνα», με μεροκάματα - ψίχουλα, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με μια σειρά πρωτοβουλίες, φροντίζουν να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν οι άνεργοι, για να διαδηλώσουν στην Αθήνα, παίρνουν κάθε δυνατό μέτρο για να μη σταθεί εμπόδιο το κόστος της μεταφοράς για κανέναν άνεργο που θέλει να ενώσει και τη δική του φωνή με τους χιλιάδες διαδηλωτές. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ έκανε το περασμένο Σάββατο συνεστίαση και θα διαθέσει τα έσοδα που συγκέντρωσε, ώστε να καλυφθεί το κόστος της μεταφοράς των ανέργων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Περιοδείες σε σχολές μαθητείας και κατάρτισης πραγματοποιούν αυτές τις μέρες τα ταξικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δράσης τους για την προπαγάνδιση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Χτες το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιόδευσε στο Δημόσιο ΙΕΚ Θέρμης, το Σωματείο Δέρματος - Ιματισμού στο Δημόσιο ΙΕΚ Επανομής. Οι σπουδαστές άκουσαν με ενδιαφέρον το κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης, συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αρκετοί εγγράφηκαν, για να συμμετέχουν οργανωμένα με τις δυνάμεις των σωματείων στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ