Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σχέδια μείωσης μισθών στο Δημόσιο

Σε λιγότερο από μήνα, νέο δημοσίευμα επαναφέρει το ζήτημα της μείωσης των μισθών στο Δημόσιο. Σύμφωνα με αυτό, οι περισσότεροι από τους σημερινούς δημόσιους υπαλλήλους θα δουν το μισθό τους να μειώνεται από 2% έως 12%, ενώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους προβλέπεται εξίσωση, προς τα κάτω, των μισθών του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα.

Χτες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι αποτελεί διαρθρωτικό πρόβλημα το γεγονός ότι οι υπάλληλοι μπαίνουν στο Δημόσιο με σχετικά υψηλό μισθό συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα και καταλήγουν με χαμηλό μισθό για την προϋπηρεσία τους και τα προσόντα τους. «Πρέπει να υπάρχει καινούργιος εισαγωγικός μισθός και μετά από μία διετία δοκιμασίας θα κρίνεται αν πρέπει να μονιμοποιηθεί ο νεοπροσληφθείς υπάλληλος», επισήμανε χαρακτηριστικά. Κατά τα άλλα, επανέλαβε ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο θα συνεχιστούν κανονικά, προσθέτοντας ότι «θα γίνονται απολύσεις το 2015 και το 2016 όποτε εντοπίζονται απατεώνες που μπήκαν από την πίσω πόρτα».

Ανεξαρτήτως του πώς θα γίνουν οι μειώσεις των μισθών, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ένας από τους στόχους της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2014 - 2016» είναι η δημιουργία νέου μισθολογίου, με το ύψος των μισθών να συνδέεται με τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο ίδιο κείμενο, αναφέρεται πως από το 2009 μέχρι το 2014, η μισθολογική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 36%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ