Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ερώτηση για το νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα το νέο Οργανισμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που «προβλέπει ως προαπαιτούμενο για το διορισμό ή πρόσληψη στο δημόσιο την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών», κατέθεσε το ΚΚΕ.

Η Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Ελένη Γερασιμίδου και Σπύρος Χαλβατζής, αναφέρει τα εξής: Στο ΦΕΚ Α΄171/28-8-2014 δημοσιεύτηκε το ΠΔ 104 που περιλαμβάνει το νέο Οργανισμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με το νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟΑ η κυβέρνηση ορίζει ως προαπαιτούμενο προσόν για το διορισμό ή πρόσληψη στον κλάδο των αρχαιολόγων, εκτός από το πτυχίο και την άριστη γνώση ξένης γλώσσας, την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Πρόκειται για μέτρο απαράδεκτο, που καταργεί το πτυχίο, αφού το αποσυνδέει από το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και βαθύτατα ταξικό, καθώς σε συνθήκες εμπορευματοποίησης της Παιδείας αποκλείει από την εργασία τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους, που δεν έχουν δυνατότητα για μεταπτυχιακές σπουδές. Επίσης, είναι πιθανό να οδηγήσει σε απολύσεις αρχαιολόγων μόνιμων ή αορίστου χρόνου σε συνδυασμό και με την προωθούμενη αξιολόγηση. Ο καινούριος Οργανισμός ανοίγει το δρόμο για συνολικότερες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων της ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και στο επιστημονικό επίπεδο των προπτυχιακών σπουδών. Πρόκειται για μέτρο εναρμονισμένο με τις συνολικότερες αλλαγές που προωθούνται στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στο περίγραμμα της στρατηγικής της ΕΕ για αντικατάσταση της γνώσης από δεξιότητες και διάσπαση του επιστημονικού αντικειμένου και των προπτυχιακών σπουδών».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο υπουργός: «Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση ανάκληση του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ και την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων υποστελέχωσης με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Τι μέτρα θα πάρει για την κατάργηση της απαράδεκτης διάταξης που ορίζει την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ως απαραίτητο προσόν διορισμού ή πρόσληψης στο Δημόσιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η μέρα πανελλαδικής δράσης(2021-11-26 00:00:00.0)
Με τις ευλογίες της «Μπολόνια» και των επιχειρήσεων(2002-02-23 00:00:00.0)
Μεταπτυχιακή «σούπα» ...αλά «Μπολόνια»(2002-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ