Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μετατίθεται η απόφαση για τη «Hellenic Steel»

Στις 24 ή 27 Οκτώβρη θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Hellenic Steel», καθώς οι Ιταλοί μέτοχοι δέχθηκαν να δοθεί παράταση, προκειμένου να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών που εικάζεται ότι θέλουν να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς και λειτουργίας του χαλυβουργείου της Θεσσαλονίκης. Στη χτεσινή ΓΣ των μετόχων ήταν προγραμματισμένο να αποφασίσει το κλείσιμο και την εκκαθάριση της επιχείρησης.

Το επιχειρησιακό σωματείο, προχτές αργά το βράδυ, αποφάσισε 24ωρη απεργία για χτες, προκειμένου να εμποδίσει τη Γενική Συνέλευση. Χτες, από το πρωί, οι εργαζόμενοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι στην πύλη του εργοστασίου. Τελικά μετά από ένα παρασκήνιο επαφών με παράγοντες της κυβέρνησης και τον Ιταλό επίτροπο που είναι υπεύθυνος για τις περιφερειακές μονάδες της μητρικής εταιρείας, συμφωνήθηκε η αναβολή της ΓΣ.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ που βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών στην πύλη του εργοστασίου, κάλεσαν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν αυτή την «παράταση» για να οργανώσουν τον αγώνα τους σε συντονισμό με τους εργαζόμενους όλου του κλάδου, αλλά και συνολικά την εργατική τάξη.

Επίσης, ξεμπρόστιασαν τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου, που αρνήθηκαν την πρόταση που κατέθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ για σύγκληση κοινής σύσκεψης όλων των επιχειρησιακών σωματείων με στόχο την προκήρυξη 24ωρης κλαδικής απεργίας σε τοπικό επίπεδο και κλιμάκωση με πανελλαδική απεργία με τη στήριξη της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ