Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Αντιδρούν σε «αξιολόγηση» και «επανέλεγχο» συμβάσεων

Γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις έγιναν χτες σε δήμους όλης της χώρας, ενάντια στις διαδικασίες της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» των συμβάσεων των ΙΔΑΧ, τις οποίες η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει για νέες απολύσεις.

Μεταξύ άλλων, κλειστές παρέμειναν οι υπηρεσίες στο Δήμο Ασπροπύργου, ενώ σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας οργανώνει γενική συνέλευση στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρου του Ασπρόπυργου. Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο δήμο έφθασαν οι πρώτες κλήσεις στους εργαζόμενους, για να καταθέσουν δικαιολογητικά για τον επανέλεγχο των συμβάσεών τους.

Χτες, τους εργαζόμενους του Ασπρόπυργου επισκέφθηκαν οι Επιτροπές ΙΔΑΧ (εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου) από τους δήμους Πετρούπολης και Ηλιούπολης αναδεικνύοντας την ανάγκη συντονισμού της δράσης. Επιτροπές ΙΔΑΧ συγκροτήθηκαν επίσης στον Ασπρόπυργο και στη Μάνδρα. Αύριο, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας στο Δημόσιο, τέσσερα σωματεία ΟΤΑ της Αττικής (Πετρούπολης, Ηλιούπολης, Αγ. Αναργύρων και Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας) και πέντε επιτροπές ΙΔΑΧ καλούν σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ασπρόπυργου, στη 1 μ.μ.

Στο Σωματείο Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής, η γενική συνέλευση πήρε απόφαση συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 4 Οκτώβρη και στη 1 Νοέμβρη. Παρόμοια απόφαση πήρε και η γενική συνέλευση στο Σωματείο Εργαζομένων στο Πέραμα. Διαδικασίες γενικών συνελεύσεων και συγκεντρώσεων έγιναν σε Ηλιούπολη, Αγίους Αναργύρους, Κηφισιά και αλλού.

Στη Λάρισα, έγινε κατάληψη του δημαρχείου από το Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε στα Τρίκαλα. Στο Σωματείο στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η συνέλευση ασχολήθηκε με τη θέση της δημοτικής αρχής, που στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε ότι ο νόμος για την «αξιολόγηση», ανεξάρτητα αν είναι σε βάρος ή όχι των εργαζομένων, πρέπει να εφαρμοστεί γιατί είναι νόμος!

Στην Πάτρα, έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων όπου παραβρέθηκε και η δημοτική αρχή, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους κάτι που έχει δείξει και έμπρακτα με τη στάση της όλο αυτό το διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ