Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση

ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με σύνθημα «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ», διαδήλωσαν χτες, έξω απ' τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Αττικής, εργαζόμενοι μηχανικοί για να εμποδίσουν τη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, η Πανεπιστημονική Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, το ΣΕΤΗΠ, το ΣΕΕΝ και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Βασικά αιτήματα ήταν η άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ απ' το χρηματιστηριακό τζόγο, με πλήρη κάλυψη των απωλειών του PSI από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο και η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων μηχανικών. Η συνέλευση της Τράπεζας Αττικής αναβλήθηκε τελικά για τις 13 Οκτώβρη, οπότε προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση.

Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και έχει ήδη «τοποθετήσει» σχεδόν 400 εκ. ευρώ σε διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Οπως αναφέρει το κάλεσμα της κινητοποίησης «Η ίδια η ιστορία απέδειξε ότι οι μηχανικοί όχι απλά δεν κέρδισαν, αλλά μάτωσαν και ματώνουν από το χρηματιστηριακό τζόγο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ