Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πρωτοβουλίες με κορύφωση το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα (12 μ., Σύνταγμα) προετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, παίρνοντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες με αιχμή τους άνεργους, στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης του ΠΑΜΕ. Με επόμενο σταθμό τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 4 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα, μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται άμεσα τα εξής:

  • Διήμερο δράσης με ζητήματα αιχμής τα εισιτήρια διοργανώνουν στις 22 και 23/9 οι Επιτροπές Αμαξοστασίων του ΠΑΜΕ στις αστικές συγκοινωνίες. Κύρια αιτήματα είναι η μείωση κατά 50% των εισιτηρίων, η δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους με την κάρτα ανεργίας και το πάσο για μαθητές και φοιτητές, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Στις 22/9 θα γίνουν περιοδείες σε κεντρικούς σταθμούς των αστικών συγκοινωνιών και στις 23/9 συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών, στις 11 π.μ. Το διήμερο αποτελεί μέρος της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση, στις 23 Σεπτέμβρη, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας.
  • Από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 3/10, αγωνιστική μαζική κινητοποίηση για τα προβλήματα των ανέργων, στις 10 π.μ., στον ΟΑΕΔ.
  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 25/9, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια Χαλκίδας, για τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας. Τη μέρα εκείνη εκδικάζεται η προσφυγή του Σωματείου για την ακύρωση 117 απολύσεων. Επίσης: Στις 3/10 εξόρμηση στα γραφεία ΟΑΕΔ, στις 8/10 κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 15/10, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22/10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Από τη Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στις 30/9 στην Εφορία για τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ. Συλλαλητήριο στις 3/10 ενάντια στα νέα μέτρα και το Ασφαλιστικό.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ