Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Συνεννοούνταν πριν τις ψηφοφορίες στη Βουλή

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη συνεργασία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση σε ψηφοφορίες στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας τους βαθιούς δεσμούς του μορφώματος με το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του.

Οπως προκύπτει από χτεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο τέως γγ της κυβέρνησης και πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος, πέρναγε συχνά από τα γραφεία των νεοναζί στη Βουλή και τους «καθοδηγούσε» για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν, εξασφαλίζοντας τις ψήφους τους για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα δημοσιοποιεί μηνύματα (sms) που έστελνε στενός συνεργάτης του Κασιδιάρη, ονόματι Ζούμπος, στον εκπρόσωπο Τύπου της νεοναζιστικής οργάνωσης και όλα αναφέρονται στον Μπαλτάκο. Συγκεκριμένα:

-- Στις 5/2/2013, ο Ζούμπος στέλνει sms στο κινητό του Κασιδιάρη: «Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας (ο αδελφός του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος) και Τάκης Μπαλτάκος».

-- Στις 25/2/2013, νέο sms γράφει: «Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να 'μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου 'πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του 'παείμαστε ενήμεροι!».

-- Στις 17/5/2013, ο Κασιδιάρης λαμβάνει το εξής sms: «Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο». Λίγο νωρίτερα ο νεοναζί βουλευτής Ηλιόπουλος είχε διαπληκτιστεί, καταφεύγοντας σε αγοραίες εκφράσεις, με τον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη και άλλους κοινοβουλευτικούς.

Χτες, εξάλλου, αποκαλύφθηκε (εφημερίδα «Εθνος») τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό με τον Σ. Λεβελέκο, οδηγό του Ν. Μιχαλολιάκου. Η συνομιλία έγινε τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σ' αυτήν, ο Γ. Λαγός καλεί τον Λεβελέκο, αν κληθεί στην αστυνομία, να ισχυριστεί ότι δε γνωρίζει το δολοφόνο του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ