Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκινά αύριο Πέμπτη η μεγάλη γιορτή της νεολαίας

Το Σάββατο η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Η μεγάλη συνάντηση της νεολαίας που αγωνιά και αγωνίζεται, το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» κορυφώνεται από αύριο με το κεντρικό τριήμερο στο πάρκο «Τρίτση», στο Ιλιον, με σύνθημα: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε»!

Το Σάββατο, 20 Σεπτέμβρη στις 20.45 στο χώρο του Φεστιβάλ θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ νωρίτερα χαιρετισμό θα απευθύνει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Φέτος, η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, με ανάλογο πρόγραμμα. Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία στους θεματικούς χώρους και τις σκηνές να παρακολουθήσει ένα πλήθος εκδηλώσεων. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Παράλληλα, όμως, ο επισκέπτης πρέπει να γνωρίζει και μια σειρά άλλα στοιχεία του Φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσει, ενώ επίσης θα υπάρχουν και εκπλήξεις που δεν αναφέρουμε ακόμη...

Συγκεκριμένα:

  • Και τις τρεις μέρες θα λειτουργεί έκθεση με ανέκδοτο υλικό από το προσωπικό φωτογραφικό αρχείο του Απόστολου Μουσούρη, οπερατέρ του ΔΣΕ (1946-1949). Πενήντα εξαιρετικές φωτογραφίες από τη ζωή και τη δράση του ΔΣΕ, με τις ανάλογες λεζάντες τους, έχουν επιλεγεί και θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ από το αρχείο του Απόστολου Μουσούρη, που η οικογένειά του το δώρησε στο ΚΚΕ. Παράλληλα, θα εκτίθεται υλικό του ΔΣΕ από το αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Επίσης, θα υπάρχει έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», βασισμένη στην ομότιτλη έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ με τις τρεις μπροσούρες.
  • Το πρωί του Σαββάτου, 20 Σεπτέμβρη, θα γίνει Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ., αφιερωμένος στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (αφετηρία στις 9.30 π.μ. το Πάρκο «Τρίτση» και τερματισμός στην κεντρική πλατεία Ιλίου). Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 698.7706.814 και στις διευθύνσεις: kne@kne.gr και mail@odigitis.gr
  • Σε διάφορους χώρους του Φεστιβάλ θα διατίθεται το CD που ηχογράφησε η ΚΝΕ τίτλο «12 τραγούδια, μια ιστορία». Πρόκειται για νέες εκτελέσεις και διασκευές τραγουδιών που συνδέθηκαν με το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην 40χρονη πορεία του. Παράλληλα, θα προβάλλεται και ντοκιμαντέρ που έφτιαξε η ΚΝΕ για τα 40 χρόνια του νεανικού θεσμού.
  • Στο χώρο του «Οδηγητή» θα προβάλλονται έργα δημιουργών που παίρνουν μέρος στο Διαγωνισμό Αφίσας και Φωτογραφίας που έχει προκηρύξει η ΚΝΕ και είναι σε εξέλιξη για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ.
  • Στη Διεθνούπολη θα συμμετέχουν με τα περίπτερά του 24 Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο.
  • Θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ και Κέντρα Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων θα έχουν το δικό τους χώρο στο Φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, όπου θα παίζεται καθημερινά και τις τρεις μέρες παράσταση θεάτρου σκιών ενάντια στα ναρκωτικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ