Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Τρομο-υστερία στα όρια της γελοιότητας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πού μπορεί να οδηγήσει η μαζική προπαγάνδα από πολιτικούς κύκλους εγκλωβισμένους στο αστικό πολιτικό σύστημα και ΜΜΕ, περί τρομοκρατίας και ξενοφοβίας.

Χτες, στις 8.30 το πρωί, στο μετρό της Κοπεγχάγης, επιβιβαζόταν ένας φοιτητής αραβικής καταγωγής και όψης, μεγαλωμένος όμως στη Δανία, με προορισμό το Πανεπιστήμιο, όπου είναι φοιτητής αγγλικής φιλολογίας, γιατί θα έδινε εξετάσεις με θέμα παγκοσμιοποίηση και τρομοκρατία. Γι' αυτό ήταν λίγο νευρικός και κρατούσε στα χέρια του ένα βιβλίο που αφορούσε τη διεθνή τρομοκρατία. Σε κάποια στιγμή μάλιστα του έπεσε το κομπιούτερ στο πάτωμα μαζί με διάφορα καλώδια. Αμέσως οι συνεπιβάτες του βγήκαν στον πρώτο σταθμό και ειδοποίησαν την αστυνομία ότι ύποπτος τρομοκράτης βρίσκεται στο τρένο και έδωσαν λεπτομερή στοιχεία για την εμφάνισή του.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αμέσως εξαπέλυσε άγριο ανθρωποκυνηγητό και ανακοίνωσε από τα ΜΜΕ ότι ύποπτος τρομοκράτης κυκλοφορεί στο μετρό και έκανε συστάσεις ώστε ο κόσμος να αποφεύγει τους σταθμούς και μάλιστα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα δημοσιοποίησε και φωτογραφία του υπόπτου.

Ολοι οι κεντρικοί σταθμοί γέμισαν με ένοπλους αστυνομικούς και η κεντρική Κοπεγχάγη έμοιαζε με πόλη υπό κατοχή. Τελικά κάποιοι συμφοιτητές του κατάλαβαν το γεγονός και τον ενημέρωσαν, οπότε παρουσιάστηκε στην αστυνομία γύρω στις 3 μ.μ. και ανακοινώθηκε επίσημα ότι επρόκειτο για παρεξήγηση.

Από το γεγονός αυτό πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα για τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η προώθηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, σε συνδυασμό με την απειλή τρομοκρατίας από τους μηχανισμούς του αστικού συστήματος, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των λαών και την παραχάραξη της Ιστορίας. Και στη θέση του άτυχου μελαχρινού φοιτητή μπορούσε να είναι βεβαίως και ένας Ελληνας μετανάστης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ