Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Χείρα βοηθείας» στους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου

Μία ακόμα στήριξη στους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματά τους ακόμα και με το νόμο, παρέχει η συγκυβέρνηση. Συγκεκριμένα, χτες στη Βουλή, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η τροπολογία που προβλέπει παράταση μέχρι 18 Σεπτέμβρη στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες για κατάθεση φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα.

Τόσο τη συγκεκριμένη τροπολογία όσο και γενικότερα το νομοσχέδιο για «ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών» καταψήφισε το ΚΚΕ. Στην παρέμβασή της, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, όσον αφορά την τροπολογία για τις ΠΑΕ τη χαρακτήρισε «ξεφωνημένη περίπτωση που ούτε ο ίδιος ο υπουργός μπορεί να δικαιολογήσει».

Οπως τόνισε «η ρύθμιση έρχεται για να εξυπηρετήσει τις ΠΑΕ, οι οποίες φέρονται να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές προς το Δημόσιο. Ωστόσο, αυτές οι ομάδες, απ' ό,τι λέγεται και γράφεται, έδωσαν εκατομμύρια ευρώ ή έστω εκατοντάδες χιλιάδες για μεταγραφές παικτών, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να δώσουν ένα ποσό για να πάνε να ρυθμίσουν τις οφειλές προς το Δημόσιο. Κι όμως έρχεται τώρα το ίδιο το Δημόσιο με αυτήν την τροπολογία να τους επιβραβεύσει για τη στάση τους αυτή. Δηλαδή, να δώσει χρόνο χάριτος για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ίδιο το Δημόσιο. Την ίδια στιγμή, στέλνονται σε χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΓΑ, που αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν τις οφειλές τους, έγγραφα με απειλές για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ακόμα και του μοναδικού σπιτιού τους...»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας προσπάθησε να απαντήσει στην βουλευτή του ΚΚΕ με τη δικαιολογία ότι η παράταση αφορά ομάδες που δεν έχουν να δώσουν εκατ. για μεταγραφές και δήλωσε πεπεισμένος πως θα τακτοποιήσουν το πρόβλημα πριν τις 18 Σεπτέμβρη. Ο ίδιος παραδέχθηκε το πρόβλημα με τις ΠΑΕ και τα χρέη προς το Δημόσιο, τονίζοντας πως πρέπει να λυθεί διά παντός.

Την τροπολογία καταψήφισαν ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ ενώ «παρών» ψήφισε η Χρυσή Αυγή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ