Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στα δύσκολα ο Ολυμπιακός

Στα δύσκολα έριξε τον Ολυμπιακό η χτεσινή κλήρωση της ΟΥΕΦΑ για τον καταρτισμό των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν στον Α' όμιλο με δύο αρκετά δύσκολους αντιπάλους: Την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης και την αντίστοιχη της Ιταλίας, Γιουβέντους, ενώ τον όμιλο συμπληρώνει η σουηδική Μάλμε επίσης πρωταθλήτρια στη χώρα της. Σε θεωρητικό επίπεδο, η ισπανική ομάδα, φιναλίστ του περσινού τελικού της διοργάνωσης, και η ιταλική ομάδα είναι τα φαβορί για την κατάκτηση των δύο θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση, ενώ η ελληνική ομάδα έχει σαφές προβάδισμα έναντι της σουηδικής στο θέμα της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 1ος όμιλος συγκέντρωσε τέσσερις πρωταθλήτριες στις χώρες τους, κάτι που δεν ισχύει για τους υπόλοιπους.

  • Η πρεμιέρα των αγώνων θα γίνει το διήμερο 16 - 17 Σεπτέμβρη, ενώ η φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί στις 9 και 10 Δεκέμβρη. Ο Ολυμπιακός αρχίζει φιλοξενώντας την Ατλέτικο, ενώ φινάλε θα κάνει και πάλι ως γηπεδούχος κόντρα στη Μάλμε. Το δύσκολο ...κομμάτι είναι τα δυο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια την 4η και 5η αγωνιστική σε Μαδρίτη και Τορίνο.
  • Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετώπισε την κλήρωση ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, ο οποίος αν και αναγνώρισε ότι Ατλέτικο και Γιουβέντους είναι τα φαβορί, επισήμανε πως η ομάδα του έχει τις δυνατότητες να παλέψει για να σπάσει το συγκεκριμένο δίδυμο.
  • Οι υπόλοιποι όμιλοι είναι:2ος: Ρεάλ Μαδρίτης, Βασιλεία, Λίβερπουλ, Λουντογκόρετς. 3ος: Μπενφίκα, Ζενίτ, Λεβερκούζεν, Μονακό. 4ος Αρσεναλ, Ντόρτμουντ, Γαλατασαράι, Αντερλεχτ. 5ος: Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρόμα. 6ος: Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν-Ζερμέν, Αγιαξ, ΑΠΟΕΛ. 7ος: Τσέλσι, Σάλκε, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάριμπορ. 8ος: Πόρτο, Σαχτάρ Ντονέτσκ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μπάτε Μπορίσοφ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ