Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ στις 6 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους
  • Είτε η «ανάπτυξη» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε η «παραγωγική ανασυγκρότηση» του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων «αντιμνημονιακών», είναι προς όφελος του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων.
  • Ασίγαστος, καθημερινός αγώνας για τα άμεσα πιεστικά προβλήματα. Για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, το μισθό και το μεροκάματο, τις απολύσεις. Για ανθρώπινες συντάξεις. Για δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους.
  • Ομως, δε φτάνει αυτό. Οι καθημερινοί αγώνες για επιμέρους βελτιώσεις ή παρεμπόδιση των χειρότερων για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στην κατάργηση των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης, να ανοίγουν το δρόμο για να χτυπηθεί η αιτία του κακού στη ρίζα της. Ούτε 1 ευρώ για το χρέος που δε χρωστά ο λαός μας. Μονομερής συνολική διαγραφή του. Αποδέσμευση από τη λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης των μνημονίων διαρκείας. Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.
  • Χρειάζεται ταξική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Με ενότητα της εργατικής τάξης, λαϊκή συμμαχία εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νέων. Με ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ. Με Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ