Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΛΑ - ΗΜΑΘΙΑ
Αγρότες και εργάτες διαδηλώνουν ενάντια στην πολιτική που τους εξαθλιώνει

Eurokinissi

Κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού διαμορφώνουν οι αγρότες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων στην Πέλλα και την Ημαθία, με τις περιοδείες και τις εξορμήσεις (με ανακοίνωση και μεγαφωνικές) που πραγματοποιούν στις πόλεις και τα χωριά των δύο νομών, για την επιτυχία της συγκέντρωσης που θα γίνει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου της Νάουσας.

Αγρότες και εργάτες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της πολιτικής της ΕΕ και του εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα, απορρίπτουν τα μέτρα κοροϊδία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και προετοιμάζονται να διεκδικήσουν αγωνιστικά μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και για τη στήριξη των εργαζομένων.

Οι αγρότες καταγγέλλουν ως εμπαιγμό τις πενταροδεκάρες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα δοθούν ως αποζημίωση, αρνούνται να πετάξουν το μόχθο τους στις χωματερές, την ώρα που η αδιάθετη παραγωγή τους μπορεί να διατεθεί με ευθύνη του κράτους σε στρατό, νοσοκομεία, ιδρύματα, σε άνεργους και απολυμένους, σε ευπαθείς ομάδες που υποφέρουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις απανωτές ζημιές και τις μέχρι πριν το εμπάργκο εξευτελιστικές τιμές που έδιναν μεγαλέμποροι και εξαγωγείς καθώς και από τις ζημιές από το σταμάτημα των εξαγωγών στη Ρωσία.

Οι εποχικά εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις διαλογής - ψύξης και στα κιβωτιοποιεία της Νάουσας χάνουν τη δουλειά τους καθώς δεν πραγματοποιείται η μεταποίηση των προϊόντων και δε θα μπορούν να θεωρήσουν το βιβλιάριο ασθενείας, δε θα έχουν προϋποθέσεις να πάρουν ούτε το πενιχρό επίδομα από το ταμείο ανεργίας. Απαιτούν μέτρα προστασίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ειδικότερα, οι αγρότες απαιτούν από την κυβέρνηση:

-- Να διαχωρίσει τη θέση της χώρας μας από τις κυρώσεις της ΕΕ.

-- Να πάρει μέτρα απορρόφησης και διάθεσης με κρατική παρέμβαση της ροδακινοπαραγωγής, που βρίσκεται αδιάθετη στα ψυγεία, την παραγωγή που βρίσκεται σε συγκομιδή και να μεριμνήσει για τις συγκομιδές που ακολουθούν (Μήλα, Σταφύλια, Ακτινίδια, κ.ά. ).

-- Να αποζημιώσει άμεσα και δίκαια τους πληγέντες αγρότες με τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν την επιβίωσή τους.

Ομάδα Γυναικών Νάουσας

Η Ομάδα Γυναικών Νάουσας της ΟΓΕ, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την αγωνιστική κινητοποίηση των αγροτών και σημειώνει: «Είναι και δικός μας αγώνας, καθώς τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς αφορούν κάθε γυναίκα του αγροτικού νοικοκυριού, είτε η ίδια είναι αγρότισσα είτε όχι, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, που έχει ανάγκη από φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα».

Καλεί τις αγρότισσες και τις εργαζόμενες, να σπάσουν τις αλυσίδες του φόβου και της μοιρολατρίας. Να μπουν στον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου τους, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα μονοπώλια, ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία.

«Με την οργανωμένη πάλη και τη δική σου συμμετοχή σε αυτή, με αποφασιστικότητα, επιμονή και πίστη στη δύναμη του αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν και να ανατρέψουμε όσα σχεδιάζουν. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ισότιμα άντρες και γυναίκες του μόχθου θα κάνουμε κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε, στον οποίο κι εσύ έχεις μεγάλο μεράδι.

Καμιά μόνη της. Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ