Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ
Εφτασαν στα 4 δισ. ευρώ για το α' εξάμηνο αλλά ο λαός δεν μπορεί να κάνει διακοπές

Σε ρότα απογείωσης συνεχίζουν και φέτος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις που εισρέουν στο εσωτερικό της χώρας από την τουριστική κίνηση που προέρχεται από το εξωτερικό. Στη συγκεκριμένη εξέλιξη ποντάρουν τόσο η συγκυβέρνηση, όσο και οι μερίδες του κεφαλαίου προκειμένου να διαμορφωθούν οι ρυθμοί ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας και του παραγόμενου ΑΕΠ, ενώ οι μεγάλοι ωφελημένοι από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και ισχυρές επιχειρήσεις, οι οποίες βάζουν στο χέρι τη συντριπτικά μεγάλη μάζα της επιχειρηματικής πίτας και των κερδών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, που αφορούν στο α' εξάμηνο (Γενάρης - Ιούνης) του 2014:

-- Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις έφτασαν σε 3,94 δισ. ευρώ (από 3,47 δισ. το αντίστοιχο διάστημα για το 2013 και 2,96 δισ. το 2012). Σε σχέση με πέρυσι, ο ρυθμός αύξησης διαμορφώνεται σε 13,4%, ενώ σωρευτικά στην τελευταία διετία σε 33,1%.

-- Ο αριθμός των ξένων τουριστών έφτασε τα 6,2 εκατομμύρια (από 5,4 εκατομμύρια πέρυσι) με αύξηση 15,6% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η μέση δαπάνη ανά ταξίδι στην Ελλάδα στα 605,1 ευρώ.

-- Το ισοζύγιο των «ταξιδιωτικών υπηρεσιών» καταγράφει πλεόνασμα ύψους 2,9 δισ. ευρώ (από 2,6 δισ. πέρυσι).

Παράλληλα, η κυβέρνηση εκχωρεί νέα προνόμια στους ισχυρούς του κλάδου προκειμένου να προσελκύσουν τον τουρισμό πολυτελείας και τα υψηλά εισοδήματα από τη μεγάλη αγορά του εξωτερικού, καθώς και από το εσωτερικό. Να σημειωθεί ότι ο τουρισμός συγκαταλέγεται στους προς ενίσχυση επιχειρηματικούς κλάδους σύμφωνα με το λεγόμενο «Νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο». Από την άλλη πλευρά, ο εσωτερικός τουρισμός, εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης των λαϊκών εισοδημάτων και της μαζικής ανεργίας, έχει υποχωρήσει στα κατώτατα όριά του με τάσεις παραπέρα επιδείνωσης και για το υπόλοιπο έτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ