Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέοι πρυτάνεις

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι διαδικασίες εκλογής των νέων πρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με το νέο σύστημα που ορίζει ο νόμος - πλαίσιο. Ετσι και στα δύο Ιδρύματα έγινε αρχικά ηλεκτρονική ψηφοφορία, την Πέμπτη, μεταξύ τριών υποψηφίων και ακολούθησε, την Παρασκευή, δεύτερος γύρος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων της προηγούμενη μέρας.

Στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, εκλέχτηκε πρύτανης ο καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης με 810 ψήφους σε δεύτερο γύρο, έναντι 548 του έτερου υποψήφιου Γεωργίου Χρούσου (σε σύνολο 1.866 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ψήφισαν 1.421 εκλογείς και υπήρχαν 63 λευκά). Στον πρώτο γύρο, ο Θ. Φορτσάκης είχε έρθει πάλι πρώτος σε ψήφους συγκεντρώνοντας 625 και ακολούθησε ο Γ. Χρούσος με 412 ψήφους, ενώ ήταν επίσης υποψήφιος ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, που έμεινε τρίτος με 284 ψήφους και δε συμμετείχε στο δεύτερο γύρο.

Αντίστοιχα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εκλέχτηκε πρύτανης ο καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας, με 268 ψήφους, έναντι του έτερου υποψηφίου Δημητρίου Τσαμάκη που συγκέντρωσε 187 ψήφους (σε σύνολο 524 εγγεγραμμένων ψήφισαν 462 και υπήρξαν 7 λευκά). Ο Ι. Γκόλιας είχε έρθει πρώτος και στον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας 188 ψήφους, ο Δ. Τσαμάκης είχε λάβει 134 ψήφους, ενώ ήταν επίσης υποψήφιος ο Βασίλης Μάγκλαρης που έμεινε τρίτος με 110 ψήφους και δε συμμετείχε στο δεύτερο γύρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ