Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων για γονείς και μαθητές από την προσχολική φάση μέχρι και το Λύκειο διοργανώνει στις 23 και 24 Ιούλη η Ενωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πάρκο Γεωργιάδη, η πρώτη μέρα θα αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και όλες τις εξαρτήσεις, με σύνθημα «στόχος μου η ζωή....και όχι η ζωή μου στόχος!», ενώ η δεύτερη μέρα θα είναι αφιερωμένη στις εξελίξεις στην εκπαίδευση (αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, μαθητεία ΕΠΑΛ κ.ά.), με σύνθημα «νέοι φραγμοί στη μόρφωση των νέων, νέα βάσανα για τους γονείς. ΤΩΡΑ μόρφωση, ζωή, δουλειά με δικαιώματα».

«Πεποίθηση και φιλοδοξία μας είναι να καθιερωθούν αυτές οι εκδηλώσεις, ως διήμερο δράσεων και πρωτοβουλιών των ίδιων των γονέων, με την ενεργητική συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών», σημειώνει το ΔΣ της Ενωσης Γονέων και καλεί τους Συλλόγους Γονέων, αλλά και τους μαθητές με τα συλλογικά τους όργανα να κάνουν δική τους υπόθεση το εγχείρημα αυτό, να παρουσιάσουν τις δικές τους δημιουργίες (μουσικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, θεματικά project, αθλητικές δράσεις, άλλες συλλογικές δημιουργίες, κ.λπ.).

Σκοπός της Ενωσης Γονέων μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία είναι όπως σημειώνει το ΔΣ:

  • «Να διαφυλάξουμε αξίες που προάγουν τη συλλογικότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη και το αγωνιστικό πνεύμα.
  • Να προβάλλουμε ως πρότυπα ζωής τη φιλία μεταξύ λαών ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.
  • Να αναδείξουμε ήθη και έθιμα που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και κουλτούρα, κάθε τι το προοδευτικό της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του τόπου.
  • Να προτάξουμε στόχους και προτάσεις που ακυρώνουν το σημερινό αποκρουστικό, εξοντωτικό και αντιεπιστημονικό ρόλο του σχολείου.
  • Να φέρουμε στο επίκεντρο της συζήτησης το σχολείο, την Παιδεία και την κοινωνία που έχει ανάγκη και δικαιούνται οι νέοι και οι νέες.
  • Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ