Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σε επίπεδο ΥΠΕΞ οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις

ΒΙΕΝΝΗ.--

Εντείνονται αυτό το Σαββατοκύριακο τα παζάρια στη Βιέννη σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα καθώς στις αντιπροσωπείες διαπραγματευτών του Ιράν, των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας (γνωστή ως η «Ομάδα των Εξι») θα συμμετάσχουν και οι περισσότεροι υπουργοί Εξωτερικών. Μεταξύ αυτών και ο Αμερικανός Τζον Κέρι, που καταφθάνει στην Ευρώπη μετά από παραμονή περίπου μίας βδομάδας σε Πεκίνο και Καμπούλ.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός υπουργός προτίθεται να αξιολογήσει την προθυμία του Ιράν να λάβει «τα αναγκαία μέτρα» που ζητούν οι χώρες της «Ομάδας των Εξι» ώστε να καταστεί εφικτή μία συμφωνία με την Τεχεράνη ως τις 20 του τρέχοντος μηνός και η οποία θα τερματίσει τις διεθνείς κυρώσεις σε αντάλλαγμα για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Αντίθετα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε χτες το μεσημέρι ότι στη συνάντηση της Βιέννης δεν θα συμμετάσχει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεγκέι Λαβρόφ. Σε αυτόν το γύρο συνομιλιών στη Βιέννη είναι παρούσα και η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, Κάθριν Αστον, η οποία σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS συζήτησε την Πέμπτη με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ ένα πρώτο σχέδιο συμφωνίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ