Πέμπτη 10 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απειλείται με απόλυση εργαζόμενος ΑμΕΑ

Με απόλυση απείλησε εργαζόμενο, άτομο με αναπηρία, η εργοδοσία του Κέντρου Ειδικής Αγωγής «ΕΡΜΗΣ» στο Ελληνικό, σε περίπτωση που δε δεχτεί να αλλάξει τη σύμβαση πλήρους απασχόλησης σε μερική (4ωρη) απασχόληση, όπως καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, που καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του «ΕΡΜΗΣ», σήμερα, στη 1 μ.μ., στο Ελληνικό.

«Ο εργαζόμενος, ύστερα από 14 χρόνια εργασίας, πέφτει θύμα του λεγόμενου - κατά την εργοδοσία - "εξορθολογισμού" και "νοικοκυρέματος". Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός να απειλείται εργαζόμενος από το ίδιο το κέντρο που τον εκπαίδευσε και κατόπιν τον προσέλαβε. Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι οι "φιλάνθρωποι εργοδότες", γνωρίζοντας τη δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση αλλά και "εκτιμώντας" τη 14ετή προσφορά του εργαζομένου, αποφάσισαν να ξεκινήσουν από αυτόν - τον πιο αδύνατο κρίκο - τον εξορθολογισμό του κέντρου.

Οι εργαζόμενοι στον "Ερμή" συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για 7 και πλέον μήνες, να μη λαμβάνουν δώρα και επιδόματα περίπου τρία χρόνια, γιατί έτσι αποφάσισε η εργοδοσία, και παρόλ' αυτά να καλούνται εκβιαστικά να συμβάλουν, παραχωρώντας κάτω από εκβιασμούς κάθε εργασιακό τους δικαίωμα. Ολα αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για το υπουργείο Εργασίας που προκλητικά γυρνάει την πλάτη και τρέχει να διοργανώνει ημερίδες για την επιχειρηματικότητα των ΑμεΑ», σημειώνουν στην καταγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ