Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Η κόντρα με παρελθόν ... καθορίζει το μέλλον

Mε το σημερινό δεύτερο ημιτελικό (23.00 ΝΕΡΙΤ) να παραπέμπει και αυτός σε μνήμες του παρελθόντος και να μοιάζει με ...επανάληψη τελικού και συγκεκριμένα εκείνου του 1978, Αργεντινή και Ολλανδία κοντράρονται για μια θέση στον ...ήλιο του τελικού της Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω αναμέτρηση είχε κριθεί στην παράταση (1-1 κ.α.), με τους τότε οικοδεσπότες Αργεντινούς να επικρατούν με 3-1 και να κατακτούν το τρόπαιο. Συνολικά, πάντως, οι δυο αντίπαλοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 8 φορές, με τους Ολλανδούς να μετρούν 4 νίκες έναντι 1 των Αργεντινών και 3 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα. Στα του σήμερα, πάντως, το σίγουρο είναι ότι οι δυο αντίπαλοι εύκολα ή δύσκολα επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν τουλάχιστον στην τετράδα της διοργάνωσης και πλέον ετοιμάζονται για το βήμα παραπάνω.

Οι «Οράνιε», που χρειάστηκαν να ιδρώσουν πολύ στα ματς μετά τους ομίλους για να φθάσουν μέχρι εδώ, αφού ξεπέρασαν με δυο γκολ στο φινάλε το εμπόδιο του Μεξικού και στη διαδικασία των πέναλτι το αντίστοιχο της Κόστα Ρίκα, ευελπιστούν σε κάτι λιγότερο αγχωτικό για σήμερα. Με δεδομένο το πρόβλημα της ομάδας στις κλειστές άμυνες, η Ολλανδία καλείται σήμερα να αποφύγει να βρεθεί πίσω στο σκορ, αφού τότε το πρόβλημα γι' αυτή θα μεγαλώσει. Στα συν για την ομάδα για το σημερινό παιχνίδι θεωρείται η επιστροφή του Ντε Γιονγκ στην ενεργό δράση, αφού ο παίκτης, καταρρίπτοντας όλα τα προγνωστικά, αποθεραπεύτηκε πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν και χθες συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση των «Οράνιε». Μάλιστα, έλαβε και ειδικές οδηγίες από τον Φαν Χάαλ (που πλέον δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών) για το μαρκάρισμα του Μέσι.

Στην άλλη πλευρά, Αργεντινή, όλοι θεωρούν την παρουσία στην τετράδα ως απάντηση στα πολλά επικριτικά σχόλια που έχει δεχθεί η ομάδα για τη μέτρια εικόνα που παρουσιάζει μέχρι σήμερα. Πλέον, και με δεδομένη τουλάχιστον για σήμερα την απουσία του Ντι Μαρία, που τραυματίστηκε στον προημιτελικό με το Βέλγιο, οι προσδοκίες για μια επιθετική Αργεντινή μειώνονται ακόμη περισσότερο. Ο Πέρεζ, λογικά, θα είναι αυτός που πάρει τη θέση του, ενώ με βάση τα νέα δεδομένα ο Μέσι αναμένεται πλέον να σηκώσει μόνος του το βάρος των προσπαθειών, την ώρα που αναμένεται επιστροφή στο βασικό σχήμα του Αγκουέρο που δείχνει έτοιμος. Αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης εμφανίστηκε ο τεχνικός της «Αλμπισελέστε», Αλεχάντρο Σαμπέγια.


Ο Μέσι καλείται να βγάλει και σήμερα τα ...κάστανα από τη φωτιά για τους Αργεντινούς στην κόντρα με την Ολλανδία
Ο Μέσι καλείται να βγάλει και σήμερα τα ...κάστανα από τη φωτιά για τους Αργεντινούς στην κόντρα με την Ολλανδία

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ