Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Δικαστική έρευνα εναντίον του Γκιουλέν

Δικαστική έρευνα σε βάρος του Φετουλάχ Γκιουλέν, ισλαμιστή επιχειρηματία ιμάμη και πρώην συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησε στην Τουρκία, ένα μόλις μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές.

Η Εθνική Διεύθυνση Ασφαλείας έστειλε την 25η Ιούνη στις αστυνομικές διευθύνσεις των 30 επαρχιών εντολή να διεξαχθεί έρευνα σε βάρος των μελών και των παρακλαδιών του «κινήματος» «Χιζμέτ» («Υπηρεσία») του Γκιουλέν, με την κατηγορία ότι συνωμότησε εναντίον της κυβέρνησης του Ερντογάν και ότι επιδιώκει να «ανατρέψει τη συνταγματική τάξη», σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. Η αστυνομία ζητεί να ερευνηθεί και να εξακριβωθεί εάν το «Χιζμέτ» είναι μια «ένοπλη οργάνωση». Μεταξύ άλλων, στο στόχαστρο των αρχών θα βρεθούν και οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων που λειτουργεί το «Χιζμέτ» καθώς υπάρχει εντολή να συλλέγονται πληροφορίες για τη δράση τους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ραντικάλ».

Στο μεταξύ, χτες, Κακουργιοδικείο της Αγκυρας αποφάσισε να προφυλακισθεί ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε με το πιστόλι του τον 26χρονο Ετέμ Σαρίσουλουκ, στη διάρκεια των περσινών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αγκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ