Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
«Ριζικό» μας η ΕΕ, νέα πεδία στα μονοπώλια

Διαβεβαιώσεις ότι το Ποτάμι μπορεί να παράσχει αφειδώς τις υπηρεσίες του στην ΕΕ και τα μονοπώλια για τη σταθερότητα του συστήματος και την απρόσκοπτη εφαρμογή μέτρων υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, έδωσε ο Γιώργος Γραμματικάκης, ευρωβουλευτής του μορφώματος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Υπάρχει ανάγκη για ριζικές αλλαγές, αλλά το "ριζικό" μας είναι στην Ευρώπη», ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής, προβάλλοντας την ΕΕ ως μονόδρομο. Αναφερόμενος δε στα ενδοαστικά παζάρια, με αφορμή τη διανομή των πόστων στα ανώτατα όργανα της ΕΕ είπε: «Εμένα μου αρέσει ο δημοκρατικός συμβιβασμός, δηλαδή ότι ο κ. Γιούνκερ (σ.σ. υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) θα καταλάβει από ό,τι φαίνεται την προεδρία (σ.σ. της Κομισιόν), ο κ. Σουλτς (σ.σ. υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών) θα μείνει πρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι ένας σπουδαίος συμβιβασμός».

Προτείνοντας νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο, κόντρα και στις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην πολιτική που λύνει παραπέρα τα χέρια των μονοπωλίων, σημείωσε: «Η Ελλάδα ας πούμε έχει έναν αφάνταστο νησιωτικό πλούτο, ενδεχομένως να είναι μελλοντική πηγή ενέργειας για όλη την Ευρώπη (...) Εμείς λέμε σαν Ποτάμι να τ' αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Για να έρθει λοιπόν η ανάπτυξη, πρέπει ν' αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα και νοοτροπίες. Δεν ήταν πάντα αδικαιολόγητες, συμφωνώ ότι εν μέρει είναι αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις (...) Η ανάπτυξη θέλει επενδύσεις (...) το θέλει αυτό η Ελλάδα, θέλει νέα μυαλά, θέλει νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Πρόσθεσε ότι «επίσης θέλει συνεργασίες. Ενα πολιτικό κόσμο που δε θα συνεργάζεται ή δε θα συμφωνεί σε όλα, αλλά τουλάχιστον θα μπορεί να λέει "μπράβο" αν γίνεται κάτι καλό και να καταγγέλλει αν γίνεται κάτι κακό. Μεγάλα βήματα δηλαδή. Εγώ θα συμφωνούσα και με μια συντακτική Βουλή, αναθεώρηση μεγάλη, αλλά ίσως είναι πρόωρο αυτό πριν σταθούμε στα πόδια μας», δηλώνοντας τη διαθεσιμότητα του κόμματός του για συμπόρευση με άλλες αστικές δυνάμεις και παραπέρα θωράκιση της αστικής εξουσίας, μέσω και της περιλάλητης συνταγματικής αναθεώρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ