Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόκκινο ποτάμι η διαδήλωση του Σαββάτου στη Λάρισα

Στο στόχαστρο έβαλαν χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, πολιορκώντας το με τα πανό, τις σημαίες και τα συνθήματά τους, στη διαδήλωση που έγινε το Σάββατο το πρωί. «Να σταματήσει η λειτουργία του πολεμικού Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα», έγραφε το μεγάλο πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που «έζωσε» την είσοδο του Στρατηγείου, μόλις η πορεία έφτασε μπροστά της. Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Νωρίτερα, οι προσυγκεντρώσεις που είχαν αναχωρήσει το πρωί από την κατασκήνωση συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία και ενώθηκαν σε ένα μεγάλο κόκκινο ποτάμι που έφτασε μέχρι το Στρατηγείο. Στην κεφαλή της πορείας, το πανό της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ έστειλε το μήνυμα του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου: Να σταματήσει η λειτουργία του Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

«Εξω απ' της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση κι αγώνας για άλλη εξουσία»: Χιλιάδες νέοι ένωσαν τη φωνή τους δυναμώνοντας το σύνθημα. Διαμήνυσαν πως δε συμβιβάζονται με τους πολέμους των ιμπεριαλιστών, δε νομιμοποιούν τις επεμβάσεις για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, όπως αυτή που σχεδιάζεται και υλοποιείται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, έχοντας επιτελείο το Στρατηγείο της Λάρισας. Διαβεβαίωσαν πως γνωρίζουν καλά ότι η ΕΕ δεν προστατεύει από τους πολέμους αλλά τους οργανώνει. Πως η δική τους θέση είναι στο μετερίζι της πάλης για σπάσει ο λαός τα δεσμά της, για να ζήσει απαλλαγμένος από τους πολέμους και την εκμετάλλευση.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ