Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Αμεσος κίνδυνος λιμού για εκατομμύρια αμάχους

Εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό
Εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό
ΤΖΟΥΜΠΑ.--

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι ζωές εκατομμυρίων Νοτιοσουδανών εξαιτίας του λιμού που προκαλούν οι εμφύλιες συγκρούσεις, που έχουν ξεσπάσει στη χώρα από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, εκατομμύρια εκτοπισμένους από τις εστίες τους και σοβαρές καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Χτες, βρετανικές διεθνείς Οργανώσεις αρωγής έκαναν έκκληση για την άμεση οργάνωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Νότιο Σουδάν, προειδοποιώντας ότι ήδη ο θάνατος και η πείνα παραμονεύουν για εκατομμύρια αμάχους...

«Εάν ο εμφύλιος πόλεμος στο Νότιο Σουδάν συνεχισθεί και δεν αυξηθεί η βοήθεια, τότε είναι πιθανόν ότι μέχρι τον Αύγουστο, συγκεκριμένες περιοχές του Νοτίου Σουδάν θα πληγούν από λιμό», επισημαίνει ανακοίνωση της Επιτροπής Αμεσης Αντιμετώπισης Καταστροφών (DEC). Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του ΟΗΕ υπογράμμιζαν ότι, αυτή τη φορά, η πείνα δεν θα θερίσει τη ζωή ανθρώπων λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου και των καταστροφικών συνεπειών του στην αγροτική παραγωγή και την οικονομία της χώρας.

Οι εμπόλεμες πλευρές κατέληξαν στις 10 Ιούνη για τρίτη φορά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και δεσμεύθηκαν για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης σε διάστημα δύο μηνών, αλλά οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν διακοπεί και οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε μία χώρα που έγινε ανεξάρτητη στις 9 Ιούλη 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ