Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Λάτιν... γιορτή σε λεπτές ισορροπίες

Η μόνη... λάτιν μονομαχία της προημιτελικής φάσης, αυτή μεταξύ των οικοδεσποτών Βραζιλιάνων και μιας εκ των ευχάριστων εκπλήξεων της διοργάνωσης, όπως θεωρείται η Κολομβία, μαγνητίζει τα βλέμματα στο σημερινό πρόγραμμα. Σημειώνεται δε ότι και για τους δυο αντιπάλους αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση κόντρα σε ομάδα από τη Λατινική Αμερική καθώς για τη φάση των «16» είχε προηγηθεί για τη Σελεσάο αυτή με αντίπαλο τη Χιλή και για τους Κολομβιανούς η κόντρα με την Ουρουγουάη.

Οι οικοδεσπότες, με τον Νεϊμάρ να δηλώνει απόλυτα έτοιμος (μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε ξανά στην προπόνηση), καλούνται να ξεπεράσουν ένα ακόμη εμπόδιο στην πορεία τους για τον τίτλο αλλά και να δώσουν μια απάντηση στα σχόλια που υπάρχουν μέχρι σήμερα για τη μέτρια εικόνα της ομάδας. Η κριτική φαίνεται να επέδρασε στον τεχνικό της ομάδας, Φιλίπε Σκολάρι, που έδειξε ότι αυτή τη φορά στα πλάνα του για το βασικό σχήμα δεν θα συμπεριλαμβάνεται ο Φρεντ (επιλογή που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα τις περισσότερες επικρίσεις). Πάντως, αλλαγές αναμένονται και στο χώρο του κέντρου και στα άκρα. Ο Σκολάρι επίσης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γκουστάβο, που είναι τιμωρημένος, ενώ αμφίβολος είναι και ο Μαρσέλο, που τραυματίστηκε στην προπόνηση μεσοβδόμαδα.

Στην άλλη πλευρά, με την ψυχολογία στα ύψη όχι μόνο για την πορεία της ομάδας αλλά και για τις εμφανίσεις μέχρι τώρα, που την φέρνουν να είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που έχουν μόνο νίκες από την αρχή του τουρνουά, οι Κολομβιανοί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να κάνουν το ...μπαμ! Με μια από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης (μόλις 2 γκολ παθητικό), όπου δεσπόζει η παρουσία του έμπειρου Γέπες, αλλά και με επίθεση - φωτιά χάρη στις εμφανίσεις του Ροντρίγκεζ, το συγκρότημα του Νέστορ Πέκερμαν δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το καλό για τον τεχνικό της Κολομβίας είναι ότι πλέον τελείωσαν οι ατυχίες και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

  • Παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε για μια ακόμη φορά ο Νεϊμάρ δηλώνει έτοιμος να ενισχύσει τη Βραζιλία σήμερα
    Παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε για μια ακόμη φορά ο Νεϊμάρ δηλώνει έτοιμος να ενισχύσει τη Βραζιλία σήμερα
    Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία με την είδηση που δημοσίευσε εφημερίδα της χώρας ότι ο πατέρας του Νεϊμάρ ερευνάται για τη συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης εισιτηρίων του Μουντιάλ στη «μαύρη αγορά». Η πλευρά του ποδοσφαιριστή αντέδρασε στο δημοσίευμα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ