Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
23ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινούν από σήμερα οι εκδηλώσεις

Αύριο η διαδήλωση στο ευρωστρατηγείο στη Λάρισα και η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο Στόμιο

Η αγωνιστική εναντίωση της νεολαίας και του λαού μας στις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Αφρική, στην Ουκρανία και σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, θα εκφραστεί στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή, στο Στόμιο της Λάρισας.

Με τη μεγάλη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, έξω από τις εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς, θα διατρανωθεί η απαίτηση λαού και νεολαίας να σταματήσει τη λειτουργία του το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ, που εδρεύει εκεί, να μη διατεθεί καμία υποδοχή της χώρας μας και κανένας Ελληνας στρατιωτικός για το σχεδιασμό και την οργάνωση πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Στην κινητοποίηση θα παραβρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος, αργότερα, θα έχει συναντήσεις με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγο κ. Τελλίδη και τον Διοικητή του στρατοπέδου, ταξίαρχο κ. Γρίβα.

Το ευρωστρατηγείο της Λάρισας, το οποίο, με πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης της ΕΕ, έχει ενεργοποιηθεί για να αναλάβει το σχεδιασμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, προορίζεται να συνεχίσει και να αναβαθμίσει τη λειτουργία του για να αξιοποιηθεί και σε άλλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Θα παίξει το ρόλο που έπαιζαν, παλιότερα, τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ - χερσαίο και αεροπορικό - που λειτουργούσαν στην περιοχή και τα οποία αξιοποιήθηκαν για τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, στη Λιβύη και τη Σομαλία της Αφρικής και σε άλλες περιοχές. Γι' αυτό, άλλωστε και έχουν γίνει άλλα 4 Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ στο Στόμιο.

Στην «κόκκινη κατασκήνωση»


Στο μεταξύ, η «κόκκινη κατασκήνωση» που έχει στηθεί, με κέφι και μεράκι από τα παιδιά της ΚΝΕ, στην παραλία του Στομίου, δίπλα από το Δημοτικό Κάμπινγκ, είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους χιλιάδες νεολαίους - αλλά και μεγαλύτερους - που θα φτάσουν εκεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., στο χώρο της κατασκήνωσης.

Πλούσιο θα είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Διημέρου, με αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Θεσσαλίας, με συναυλίες από νεανικά μουσικά σχήματα και με λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Αναλυτικά, το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Διήμερου, περιλαμβάνει:

  • Παρασκευή, 4 Ιούλη

17.00 Επίσκεψη στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - 1949».

21.00 Αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Θεσσαλίας, με τους Βασίλη Μπαλογιάννη (κλαρίνο), Κώστα Μπαλογιάννη (ακορντεόν), Λευτέρη Γάλλο (βιολί). Ο σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

22.00 Ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι, με τους Φώτη Παπανικολάου (κιθάρα - τραγούδι), Γιάννη Σωτήρη (μπουζούκι), Ελισάβετ Ριζαργιώτη (τραγούδι), Δημήτρη Πατούλια (ακορντεόν - τραγούδι), Γιώργο Πατούλια (κρουστά).

  • Σάββατο, 5 Ιούλη

11.00 Κινητοποίηση στο στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα.

20.30 Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.40 Συναυλία με τους «Kollektiva». Τη συναυλία θ' ανοίξει το μουσικό σχήμα «Εναλλάξ» (Λάρισα).

23.00 Λαϊκό - Ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ (Θεσσαλονίκη).

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Διημέρου θα διεξαχθούν τουρνουά ποδοσφαίρου 8 x 8 και μεικτό τουρνουά (αντρών - γυναικών) Beach Volley 3 x 3.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ