Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Απήργησαν για δεδουλευμένα και κατάργηση των τροφείων

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Απεργούσαν χτες οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή αντιδρώντας στην απλήρωτη δουλειά, στη μείωση των δικαιούχων και την επιβολή τροφείων στις οικογένειές τους, στην απομάκρυνση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών από τα Κέντρα, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά και στο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή που αναμένεται να κατατεθεί και θα οδηγήσει στη διάλυση των ειδικών σχολείων.

Οι εργαζόμενοι μαζί με γονείς και άτομα με αναπηρία συγκεντρώθηκαν έξω από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ). Επίσης, στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και το σωματείο εργαζομένων του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα» που είχε προκηρύξει και στάση εργασίας. Φώναζαν συνθήματα όπως «όχι στους εμπόρους των ΜΚΟ, η Πρόνοια είναι δικαίωμα λαϊκό» και «τσουβάλια ευρώ στους τραπεζίτες, τα Ειδικά Σχολεία τα κάνατε αποθήκες», ενώ ζήτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, εδώ και μήνες ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και το αποφεύγει. Ετσι και χτες δεν έγινε συνάντηση με κάποιον από την πολιτική ηγεσία κι οι διαδηλωτές άφησαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και ορίστηκε νέα συνάντηση.

Ανάμεσα σε άλλα απαιτούν:

  • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και κάλυψη των αναγκών των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.
  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και κάθε πληρωμής, είτε άμεσης είτε έμμεσης μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων.

Την Τρίτη 8 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. το ΣΕΜΙΣΕΑ, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων καλούν φορείς και συνδικάτα σε σύσκεψη στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37) για να οργανώσουν τη δράση τους ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή.

Χωρίς οδηγούς μονάδα για αυτιστικά παιδιά

Μόνοι τους μεταφέρουν τα παιδιά τους στη Μονάδα για αυτιστικά παιδιά προσχολικής ηλικίας λόγω της πολύμηνης διαθεσιμότητας των οδηγών των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, η Ειδική Θεραπευτική Μονάδα για αυτιστικά παιδιά, που φιλοξενεί 15 παιδιά προσχολικής ηλικίας και ανήκει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έχει μείνει χωρίς οδηγούς από την περασμένη άνοιξη και το πρόβλημα δε θα λυθεί πριν το φθινόπωρο. Το ίδιο συμβαίνει και στην άλλη μονάδα για παιδιά με αυτισμό που ανήκει στο νοσοκομείο. Οι γονείς βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία και αναγκάζονται όλο αυτόν τον καιρό να παρατάνε τις δουλειές τους για να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους στη Μονάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ