Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΣ
Εξηγήσεις για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Να καθησυχάσει επιχειρεί το ΓΕΣ ύστερα από τις εμφανίσεις δύο κρουσμάτων μηνιγγίτιδας τις τελευταίες μέρες σε στρατιωτικές μονάδες.

Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «όλοι οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες εμβολιάζονται κατά την κατάταξή τους με αντιμηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Τα δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκαν πρόσφατα δε δύνανται να συσχετιστούν μεταξύ τους, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης όσο και λόγω της διαφορετικότητας του τύπου της εμφανιζόμενης μηνιγγίτιδας (Χίος - ιογενής, Ν. Πέραμος - βακτηριακή). Η αντιμετώπιση των δύο περιστατικών υπήρξε έγκαιρη και η πρέπουσα. Τα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν στις Μονάδες που εμφανίστηκαν τα περιστατικά ήταν άμεσα και σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Υποψήφιος Εφεδρος Αξιωματικός, ο οποίος αποτελεί το πιο πρόσφατο κρούσμα και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ, μεταφέρθηκε στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, λόγω βελτίωσης της κατάστασης της υγείας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ