Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τον καταρροϊκό πυρετό

Ζητάει να παρθούν μέτρα στην κατεύθυνση των αιτημάτων που βάζουν οι κτηνοτρόφοι

Παρά τις προειδοποιήσεις, η κυβέρνηση δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση να κινδυνεύει να ξεφύγει...
Παρά τις προειδοποιήσεις, η κυβέρνηση δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση να κινδυνεύει να ξεφύγει...
Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Μωραΐτης, απαιτώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κτηνοτροφία στους Νομούς Λακωνίας - Αρκαδίας - Μεσσηνίας από τον καταρροϊκό πυρετό. Η εξάπλωση της ασθένειας, που πλήττει αιγοπρόβατα και βοοειδή, εμφανίστηκε αρχικά σε κοπάδια στο Ξηροκάμπι Λακωνίας και επεκτάθηκε σε Αρκαδία και Μεσσηνία.

Το πρόβλημα που προκύπτει και πλήττει άμεσα το εισόδημα των κτηνοτρόφων, είναι η καραντίνα που επιβάλλεται, δηλαδή η απαγόρευση της μετακίνησης ζώντων ζώων από τους στάβλους. Η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων ξεχειλίζει, γιατί αν και από το Δεκέμβρη του 2013 είχαν ενημερωθεί Περιφέρεια και υπηρεσίες ότι στη Λακωνία και τη Μεσσηνία υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί καταρροϊκός πυρετός, δεν πήραν τα αναγκαία μέτρα όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα επιτήρησης και δεν έγινε κανένας έλεγχος.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ζητάνε: Να ενταθεί το πρόγραμμα επιζωοτιολογικής διερεύνησης για να προληφθεί η επέκταση της ασθένειας. Δηλαδή, να γίνει μακροσκοπική εξέταση του κάθε κοπαδιού και να παρθούν δείγματα για έλεγχο, τα οποία να εξεταστούν άμεσα. Να αποζημιωθούν πλήρως για την αγορά ζωοτροφών μέχρι να αρθούν τα μέτρα και για την πλήρη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Επίσης, να στελεχωθούν η κτηνιατρική υπηρεσία και τα περιφερειακά κτηνιατρεία για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτάνε την κυβέρνηση τι μέτρα θα πάρει στην παραπάνω κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ