Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕΔΗΝ
Αλλα στον υπουργό, άλλα στους εργαζόμενους

Τη διγλωσσία της πλειοψηφίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, με αφορμή τη συνάντησή της με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής απεργιακής κινητοποίησης των υγειονομικών. Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στη συνάντηση ξεκαθάρισε ότι ο νόμος είναι αντιδραστικός στο σύνολό του, ακόμα κι αν αφαιρεθεί η ποσόστωση.

«Οι παρατάξεις που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, μαζί με την παράταξη του κ. Αντωνόπουλου, εμφανίστηκαν σύσσωμοι με άλλο αίτημα μπροστά στον υπουργό και με άλλο στην απεργιακή κινητοποίηση. Κάλεσαν τον υπουργό να κάνει αξιολόγηση, αλλά να μην εφαρμόσει την ποσόστωση στον κλάδο της Υγείας, ενώ έξω από το υπουργείο στους εργαζόμενους δήλωναν εναντίωση στο νόμο με πύρινους, μάλιστα, λόγους! Στα παζάρια με την ποσόστωση, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν εναντιώθηκε, δε μίλησε καν! Εκδηλώθηκε η διπροσωπία και η διγλωσσία τους σε όλο της το μεγαλείο».

Ο υπουργός δήλωσε ότι ο νόμος της αξιολόγησης θα εφαρμοστεί ως έχει και ζήτησε από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να συμβάλλουν στον τρόπο εφαρμογής. Μάλιστα, σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως «οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα του κλάδου τους και συμφώνησαν να υπάρξει νέα συνάντηση το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, 25 Ιούνη, όπου θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα θέματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ