Παρασκευή 13 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Υπέρ του υπουργείου η απόφαση του Αρείου Πάγου

Τις καθηλώνει στην ανεργία τουλάχιστον μέχρι τις 23/9 που θα εκδικαστεί η αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης

Από τη νέα επέμβαση των ΜΑΤ σε βάρος των καθαριστριών

Eurokinissi

Από τη νέα επέμβαση των ΜΑΤ σε βάρος των καθαριστριών
Ο Αρειος Πάγος, με χτεσινή του απόφαση, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα. Σαν αποτέλεσμα, οι καθαρίστριες θα μείνουν εκτός δουλειάς τουλάχιστον ως τις 23 Σεπτέμβρη, όποτε συζητείται η αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στην απόφαση του Αρείου Πάγου δεν υπάρχει σκεπτικό, όπως προβλέπεται στις διαδικασίες αναστολής. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 15 Μάη το Μονομελές Πρωτοδικείο ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταζε την προσωρινή επανατοποθέτησή τους, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Το δικαστήριο είχε κρίνει παράνομη τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών. Το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, ζητώντας και πετυχαίνοντας τελικά την αναστολή της πρωτόδικης απόφασης.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από το Μάη ότι οι δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν τις καθαρίστριες δεν πρέπει να καλλιεργήσουν εφησυχασμό, «γιατί έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι οι κυβερνήσεις βρίσκουν τρόπους να ξεπερνούν δικαστικές αποφάσεις, όταν δεν τους είναι αρεστές». Χτες, μετά την έκδοση της απόφασης, στην προσπάθειά τους να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, οι καθαρίστριες ήρθαν ξανά αντιμέτωπες με τα ΜΑΤ και δυο από αυτές τραυματίστηκαν.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ενώ αργότερα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ.

Σε σχόλιο για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η απόφαση του Αρείου Πάγου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ουσιαστικά το δίκιο του αγώνα των εργαζομένων δεν κρίνεται στα δικαστήρια, αλλά πρέπει να επιβληθεί με τη μαζική και οργανωμένη πάλη του λαού, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά, για όλους τους ανέργους και απολυμένους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η δίκη της εργαζόμενης καθαρίστριας από τη Μαγνησία(2019-02-05 00:00:00.0)
Ζητά επαναπρόσληψη των καθαριστριών με συμβάσεις έργου(2015-03-25 00:00:00.0)
Εως αύριο η απόφαση για τις καθαρίστριες(2014-06-11 00:00:00.0)
Συνεχίζει τους ελιγμούς απέναντι στις καθαρίστριες(2014-05-26 00:00:00.0)
Επίδομα τροφής στους εργαζόμενους των στρατιωτικών νοσοκομείων(1999-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ