Παρασκευή 13 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι βασικές διεκδικήσεις

Σε ό,τι αφορά τις βασικές διεκδικήσεις, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων στάθηκαν στα εξής:

  • Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα του 2010. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε ειδικές ομάδες όπως συντάξεις αναπηρίας, χηρείας.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων 2084/92, 3655/08, 3863-3865/10, 4046-4050/12. Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Να μην παραδοθεί η επικουρική ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
  • Επαρκής χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, εξασφάλιση και εγγύηση της χορήγησης των συντάξεων και παροχών. Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις στην έκδοση και απονομή των συντάξεων.
  • Να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
  • Αμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας, πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί η προϋπόθεση της ύπαρξης 50 ενσήμων για τη θεώρηση του βιβλιαρίου Υγείας. Σφράγισμα των βιβλιαρίων Υγείας όλων των αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να καλύψει το κράτος και να πληρώσει τα ασφαλιστικά ταμεία για τις ζημιές από τη δέσμευση των αποθεματικών για δεκαετίες, τις ζημιές από το τζογάρισμα σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων που είναι περίπου 14 δισ. ευρώ. Αμεση απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο». Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ