Παρασκευή 13 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Στο σκαμνί» η συνδικαλιστική δράση

Σήμερα, Παρασκευή, δικάζεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, Τάκης Στρούζας, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση, στα δικαστήρια, στις 9 π.μ. Τη δίωξη προκάλεσε η μήνυση της επιχείρησης «LIDL», όταν στη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας, τον Απρίλη του 2010, μέλη των ταξικών σωματείων του νησιού συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημά της, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

Επίσης, τη Δευτέρα 23/6 δικάζονται στη Θάσο με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών 20 εν ενεργεία και 8 συνταξιούχοι ναυτεργάτες, για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες στις 11/3/2010 και 14/11/2012. Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια στο Λιμένα.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ναυτιλιακή εταιρεία σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές και την Εισαγγελία Καβάλας έχουν στήσει βιομηχανία διώξεων σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων του νησιού. Εκκρεμούν δεκάδες ακόμα δίκες (...) Η ναυτιλιακή εταιρεία φτάνει μάλιστα στο σημείο, με την απειλή της απόλυσης, κάθε φορά που προκηρύσσει απεργία το συνδικάτο, να αναγκάζει τα πληρώματα να υπογράφουν δηλώσεις πως δεν θα συμμετάσχουν στις απεργίες, καταργώντας με αυτόν τον τρόπο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των ναυτεργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ