Κυριακή 4 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
«Κινούμενη άμμος» παγίδα για το λαό

Επιταχύνονται οι διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού. Μάλιστα, εκτιμάται ότι την επομένη των εκλογών, και με ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές, η κινητικότητα αυτή θα ενταθεί παραπέρα, ορισμένοι, δε, αναφέρονται σε συνολική αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος.

Το γεγονός ότι τα σενάρια προβάλλονται έντονα, συστηματικά και μεθοδικά, έχει σκοπό όχι μόνο την προετοιμασία για μετά τις εκλογές του Μάη αλλά ο εργαζόμενος να ψηφίσει ελπίζοντας ότι κάτι καλό θα βγει από το ένα ή άλλο σχέδιο αναδιάταξης. Δηλαδή, να μην είναι απλά το αποτέλεσμα της ψήφου, αλλά να λειτουργήσουν ως κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους.

Ενδεικτικό της πρεμούρας κέντρων και παράκεντρων της αστικής τάξης να προσαρμοστεί το πολιτικό τους προσωπικό στις νέες συνθήκες και ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, είναι και η ανοιχτή παρέμβασή τους στην όλη διαδικασία, η προσπάθειά τους να την τρέξουν, να την καναλιζάρουν.

Εγραφε την προηγούμενη Κυριακή το κύριο άρθρο του «Βήματος», υπογεγραμμένο από τον εκδότη του: «Οι κεντρώοι ψηφοφόροι που θα δώσουν το "παρών" στις κάλπες μπορούν να ανασυντάξουν το πολιτικό σκηνικό».

Η εφημερίδα συμπλήρωνε στις μέσα σελίδες: «Σε κάθε περίπτωση, οι επερχόμενες ευρωεκλογές μοιάζουν με ναρκοπέδιο. Ολα μοιάζουν επισφαλή και αβέβαια. Και παρ' ότι τα αποτελέσματά τους δεν ορίζουν τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι κρίσιμες ως καθοριστικές γι' αυτή. Στις ευρωεκλογές θα κριθούν τα περισσότερα. Θα καταφανεί αν η κυβέρνηση αντέχει, αν η διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοβαρή, αν τα νέα σχήματα γίνονται αποδεκτά από την κοινωνία και αν οι πολίτες εν τέλει αποδέχονται τον δύσκολο ευρωπαϊκό δρόμο ή είναι έτοιμοι να αποδεχθούν άλλους, άγνωστους και απάτητους».

Προσθέστε εδώ και τι έγραφε την ίδια μέρα (27/4/2014) η «Αυγή», δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, προπαγανδίζοντας ανοιχτά συνεργασίες των αστικών δυνάμεων την επομένη των εκλογών:

«Ποιος μπορεί να ηγηθεί για τη συγκρότηση και επανένωση (ΑΝΕΛ, Πολύδωρας κ.λπ.) μιας φιλελεύθερης παράταξης που θα προτάξει τα εθνικά συμφέροντα; (...) Τι εμπόδιζε την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ μια συνεργασία με την Ρένα Δούρου στην Αττική, ώστε να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες νίκης στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και να την απαλλάξει από το φαύλο εκπρόσωπο των διαπλεκόμενων συμφερόντων; Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει τα κρίσιμα εθνικά διακυβεύματα. Σε τι διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ; Γιατί από τώρα επιχειρεί να κάψει την πιθανότητα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που οι ψήφοι του κόμματος του κ. Καμμένου χρειάζονται για το σχηματισμό κυβέρνησης, λέγοντας πως οι ΑΝΕΛ είναι "χρυσαυγίτες με πολιτικά"; Ελεος! Η πατρίδα μας κινδυνεύει με ισόβια υποδούλωση και αφανισμό»...

Απέναντι στον ορυμαγδό σεναρίων οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να δουν καθαρά, κριτήριό τους πρέπει να είναι το ποια τάξη, ποιες κοινωνικές δυνάμεις εκφράζουν τα κόμματα με την πολιτική τους, ανεξάρτητα το πώς αυτά τα κόμματα αυτοπροσδιορίζονται. Γι' αυτό βασικός δείκτης είναι η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τη στρατηγική του κεφαλαίου, απέναντι στο αίτημα του κεφαλαίου για ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Ολα τα άλλα είναι περί διαγραμμάτων...

Στην πράξη, άλλο μπορεί να νομίζεις ότι ψηφίζεις και άλλο μετά να σου βγει... Γι' αυτό τα σενάρια πρέπει να λειτουργήσουν ως κριτήριο ψήφου ...απ' την ανάποδη. Ο λαός να μην παραμυθιαστεί. Αντίθετα, με την ψήφο του να τα δυσκολέψει, να ορθώσει εμπόδια, να μην τα διευκολύνει.

Και ο μόνος τρόπος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί απέναντι στην κινούμενη άμμο του πολιτικού συστήματος, η μόνη επιλογή που δε μεταμορφώνεται και δε μεταλλάσσεται, που δε λέει άλλα τώρα για να κάνει άλλα μετά, που δίνει δύναμη στο λαό και την προοπτική της πραγματικής ανατροπής, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ