Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκοτώθηκε εργαζόμενη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ανακοίνωση του Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής

Το τελευταίο της μεροκάματο έκανε τη Δευτέρα του Πάσχα μια εργαζόμενη σε εταιρεία ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η 52χρονη, μητέρα δυο παιδιών, πηγαίνοντας να ανεφοδιάσει με τρόφιμα ένα αεροσκάφος που θα αναχωρούσε αργότερα, χτυπήθηκε στην πίστα του αεροδρομίου από λεωφορείο, το οποίο μετέφερε τους επιβάτες μιας πτήσης που είχε μόλις αφιχθεί. Η τροχαία και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διερευνούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης εργαζόμενης εκφράζει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. «Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες του ατυχήματος, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι στον καπιταλισμό η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία», αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του και σημειώνει πως προκύπτουν ζητήματα γύρω από τις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων:

«Την ίδια στιγμή που σε ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια παγκοσμίως παίρνονται όλα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για την ασφάλεια των εμπορευμάτων, δε λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των εργαζομένων. Καλούμε όλα τα σωματεία σε όλους τους κλάδους να εντείνουν τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Μπροστά στη νέα τουριστική περίοδο, όπου προβλέπονται νέα ρεκόρ αφίξεων και κερδών για τους μεγαλοξενοδόχους, το Συνδικάτο και τα σωματεία του κλάδου καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν για αξιοπρεπείς και ανθρώπινους όρους και συνθήκες εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ