Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολογισμός του αγώνα στη «Mellon»

Στα συμπεράσματα από τον αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Mellon», αναφέρεται η ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου.

Οπως σημειώνεται, «μετά από ένα μήνα μαζικών διεργασιών, κινητοποιήσεων και διαπραγματεύσεων, η πλειοψηφία της Γενικής μας Συνέλευσης στις 11/4 αποφάσισε να προχωρήσουμε στην υπογραφή της νέας συλλογικής επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας (...) στα πλαίσια της διεκδίκησης για τη σύμβαση αποσπάσαμε την αύξηση του διαλείμματος κατά δέκα λεπτά της ώρας, την οικονομική παροχή των 30 ευρώ το δίμηνο (αντιστοιχεί περίπου στο 2% αύξηση στο μέσο μισθό) και τη δέσμευση του εργοδότη ότι κατά την διάρκεια της επιχειρησιακής σύμβασης δε θα γίνει καμία μείωση στους μισθούς των εργαζόμενων στη Θεσσαλονίκη που έχουν ατομικές συμβάσεις».

Κρίνοντας το αποτέλεσμα, το Σωματείο επισημαίνει τα εξής: «Είναι βέβαιο ότι τα παραπάνω καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές μας ανάγκες και με το σύνολο των αιτημάτων που εμείς είχαμε καταθέσει (...) Γνωρίζουμε καλά ότι η απόσπαση κατακτήσεων στις σημερινές συνθήκες είναι πολύ δύσκολη (...) Εμείς όμως επιλέξαμε να δώσουμε αυτήν τη μάχη, με βάση πάντα τις διαθέσεις και τις αποφάσεις των εργαζομένων και μάλιστα σε ένα χώρο που πριν ένα χρόνο είχαμε μειώσεις στους μισθούς μας. Για αυτό το λόγο οφείλουμε να εκτιμήσουμε ως θετικό το αποτέλεσμα, το οποίο δε μας χαρίστηκε.

(...) Ο αγώνας μας δε σταματά εδώ, δεν τελειώνει με την υπογραφή της σύμβασης. Μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με μεγαλύτερη επίθεση, οι εργοδότες θα εφαρμόσουν και νέα μέτρα. Οι εργαζόμενοι με το σωματείο μας πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Ετοιμοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας για κάθε ζήτημα που μας απασχολεί μέσα και έξω και από την εταιρεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ