Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συγκρούσεις σε αστική συνοικία του Καράκας

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, του Νικολάς Μαδούρο, προχώρησε σε διάλογο με την αντιδραστική αντιπολίτευση για να μπει ένα τέλος στις εδώ και 3 μήνες βίαιες συγκρούσεις με 39 νεκρούς, την Κυριακή του Πάσχα συνεχίστηκαν οι εστίες βίας στην αστική συνοικία Τσακάο της πρωτεύουσας Καράκας, με κουκουλοφόρους να επιτίθενται σε αστυνομικούς. Δηλαδή, είναι φανερό ότι συνεχίζεται η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας παρά τη συμβιβαστική διάθεση της κυβέρνησης.

Η συγκεκριμένη συνοικία είναι προπύργιο της αντιδραστικής αντιπολίτευσης και του κόμματος «Λαϊκή Βούληση», του Λεοπόλντο Λόπες, που βρίσκεται στη φυλακή, αφού παραδόθηκε ο ίδιος μετά από ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία ότι ευθύνεται για προτροπή και στήριξη των βιαιοτήτων που οδήγησαν σε δολοφονίες και παγίδες θανάτου σε οδοφράγματα που έστηναν οπαδοί της αντιπολίτευσης. Στο Τσακάο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία την Κυριακή, υποτίθεται για την ...ακρίβεια και τις ελλείψεις στην αγορά και τραυματίστηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία 8 άτομα.

Θυμίζουμε ότι το διάλογο κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, που έχει συμφωνηθεί με το λεγόμενο συντονιστικό της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD, των κομμάτων της αντιπολίτευσης) στηρίζουν και έχουν ρόλο μεσολαβητή οι υπουργοί Εξωτερικών γειτονικών χωρών, του Εκουαδόρ, της Κολομβίας, της Βραζιλίας, ως εκπρόσωποι της Ενωσης των χωρών της Νότιας Αμερικής (UNASUR) και η Καθολική Εκκλησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ