Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Επιθέσεις σε Χαλέπι και Λατάκεια

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Σε Χαλέπι και Λατάκεια φάνηκαν χτες να επικεντρώνουν τις επιθέσεις τους οι δυνάμεις συριακών και ξένων «αντικαθεστωτικών» δυνάμεων, μετά τις πρόσφατες νικηφόρες επιχειρήσεις του συριακού στρατού και την ανακατάληψη στρατηγικών περιοχών ιδιαίτερα προς τη μεριά των συνόρων της Συρίας με το Λίβανο.

Οπως μετέδωσαν χτες διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επίθεση ισλαμιστών ενόπλων με όλμους στην πόλη του Χαλεπίου είχε χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον έξι αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 20. Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ, οι όλμοι έπεσαν στα προάστια της πόλης αλ Τιλέλ και Σαρ αλ Νιλ, προκαλώντας παράλληλα και εκτενείς υλικές ζημιές σε κατοικίες.

Το ίδιο 24ωρο αναφέρθηκε επίθεση με ρουκέτες και στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων του πανεπιστημίου αλ Τισχρίν στα βόρεια περίχωρα της Λατάκειας, όπου νωρίτερα είχε μεταφερθεί σε φορτηγά πλοία περίπου το 50% των συριακών χημικών όπλων.

Αλβανοί πρώην κομάντος στο πλευρό των ισλαμιστών

Στο μεταξύ, «σκανδαλώδη» χαρακτήρισαν χτες αρκετά ΜΜΕ στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα, τις αποκαλύψεις της Γενικής Εισαγγελίας ότι ανάμεσα στους Αλβανούς ισλαμιστές που πολεμούν σαν «εθελοντές» - μισθοφόροι στη Συρία στο πλευρό εξτρεμιστικών ισλαμικών ομάδων είναι και πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων του αλβανικού στρατού που εκπαιδεύτηκαν από το NATO και που υπηρέτησαν σε χώρες, όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ στο πλαίσιο της αλβανικής συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών εφημερίδων, η Γενική Εισαγγελία, που διεξάγει έρευνα για την υπόθεση συμμετοχής Αλβανών στον πόλεμο στη Συρία, έχει ήδη εξακριβώσει ότι τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους «εθελοντές» - μισθοφόρους ανήκαν στις ειδικές δυνάμεις του αλβανικού στρατού. Ο ένας έχει σκοτωθεί και άλλοι δύο έχουν επιστρέψει πίσω στην Αλβανία και ανακρίνονται.

Επισήμως έχει ανακοινωθεί πως πολεμούν στο πλευρό των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών» δυνάμεων της Συρίας 86 Αλβανοί ισλαμιστές, εκ των οποίων έξι έχουν σκοτωθεί, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων τριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ