Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο δρόμος του κεφαλαίου και της ΕΕ αιτία για τις εξελίξεις στη Χαλυβουργία

Υπάρχει άλλος δρόμος: Η οργάνωση της παραγωγής από το λαό για το λαό, χωρίς μονοπώλια και αφεντικά

Δ. Κουτσούμπας στη χτεσινή ομιλία στο Βόλο: Ο καπιταλιστής αν θέλει να «την βγάλει καθαρή» και στη φάση της κρίσης, θα μειώνει τους μισθούς, θα κόβει τα επιδόματα, θα προχωρά σε απολύσεις, θα κλείνει την επιχείρησή του για να επενδύει σε άλλους κλάδους πιο κερδοφόρους, θα μεταφέρει την επιχείρησή του σε άλλες χώρες. Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά οι καπιταλιστές.

Η νέα Ελλάδα, που προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι η Ελλάδα που η καπιταλιστική κερδοφορία ανακάμπτει και γι' αυτό η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν να ματώνουν καθημερινά.

Οι συνθήκες κερδοφορίας για το κεφάλαιο, που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι συνθήκες χρεοκοπίας για το λαό, γιατί κέρδη για το κεφάλαιο και μισθοί και δικαιώματα για την εργατική τάξη, για το λαό, δεν συμβιβάζονται.

  • Συγκέντρωση, χτες, από ταξικά σωματεία στην Ελευσίνα. Οι εργαζόμενοι δε θα σωθούν υιοθετώντας ίδιους στόχους με την εργοδοσία, όπως τους καλεί να κάνουν η συνδικαλιστική πλειοψηφία στον κλάδο του Μετάλλου.

ΣΕΛ.  4  -  6,   24

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ