Τρίτη 11 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέες πλημμύρες

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Συναγερμό έχει σημάνει στις βρετανικές υπηρεσίες η ανησυχητική άνοδος της στάθμης των νερών του ποταμού Τάμεση, καθώς επισείει σοβαρή απειλή για νέες, καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν δραματικά τους τελευταίους μήνες δεκάδες περιοχές της νότιας, δυτικής και ανατολικής Βρετανίας.

Ηδη χτες, πλημμύρισαν εκτενείς περιοχές δυτικά του Λονδίνου με τη βρετανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος να εκτιμά ότι ο περασμένος Γενάρης ήταν ο πιο βροχερός μήνας στη Βρετανία από το 1766!

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος και την κυβέρνηση, καθώς στελέχη της υπηρεσίας Περιβάλλοντος δήλωσαν στην εφημερίδα Γκάρντιαν ότι σημαντικό μέρος των μεγάλων καταστροφών που προκαλούν οι πλημμύρες τους τελευταίους μήνες στη χώρα οφείλεται και στις απολύσεις του 25% (!) των υπαλλήλων της υπηρεσίας που έγιναν ως τον περασμένο Οκτώβρη και στις δραστικές περικοπές κονδυλίων για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων και καταστροφών.

Από την άλλη, ο Ερικ Πικλς, γενικός γραμματέας του υπουργείου Κοινοτήτων, αντέτεινε πως μέρος των προβλημάτων οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση «βασίστηκε υπερβολικά στις λανθασμένες εισηγήσεις» της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ