Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Παρέμβαση για την Ιστορία του ΚΚΕ σε χώρους κατάρτισης

Στιγμιότυπο από την εξόρμηση
Στιγμιότυπο από την εξόρμηση
Παρέμβαση στις ΕΠΑΣ, στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ και το Νυχτερινό ΕΠΑΛ οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ με αφορμή τα 95 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Στα 2 θεματικά ταμπλό με φωτογραφίες και αναφορές στην Ιστορία του Κόμματος, που στήθηκαν έξω από τις σχολές κατάρτισης, έγιναν πολλές συζητήσεις για την ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ, το ρόλο του στην Ελλάδα του 20ού και 21ου αιώνα, τη στάση του απέναντι στην αστική τάξη, αλλά και τη σημερινή κατάσταση, για την πρόταση του ΚΚΕ για ένα νέο κόσμο, το σοσιαλισμό, αλλά και για τον τρόπο πάλης σήμερα μέσα από επιτροπές αγώνα σε συνεργασία με τα ταξικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές.

Στην ανακοίνωση που μοιραζόταν στους επισκέπτες των ταμπλό, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται: «Μέσα στα 95 χρόνια του το ΚΚΕ πάλεψε δίπλα και μέσα από τα σωματεία των εργατών και τον λαό να τα καταφέρει. Ηταν εκεί, όταν οι εργάτες πάλευαν να δουλεύουν 8ωρο και να μη δουλεύουν τις Κυριακές. Αυτά τα αυτονόητα που σήμερα πάνε πάλι να τα διαλύσουν. Ηταν αυτό που μπήκε μπροστά όταν ήρθαν οι ναζί κατακτητές και τα τσιράκια τους οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες, πρόγονοι των σημερινών χρυσαυγιτών. Αυτό που αντιπάλεψε αποφασιστικά τη χούντα του Παπαδόπουλου, που εξυπηρετούσε αυτούς τους ίδιους μεγαλοεπιχειρηματίες που εξυπηρετούσαν και οι αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες πριν και μετά. Οταν όλοι λέγανε πως η πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να οικοδομήσει σοσιαλισμό απέτυχε, το ΚΚΕ ήταν το μόνο που στάθηκε όρθιο παρά τις απίστευτες πιέσεις».

Και υπογραμμίζεται: «Η πρότασή μας είναι σοσιαλιστική εξουσία με κεντρικό σχεδιασμό από τους ίδιους τους εργάτες. Κεντρικός σχεδιασμός ώστε να υπάρχουν θέσεις εργασίας για όλους, να απαλειφθεί η ανεργία, να παράγονται αγαθά βάσει των αναγκών που υπάρχουν και όχι βάσει του κέρδους και τέλος ώστε να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος και να μπορεί ο εργάτης να μετέχει ενεργά και να ασκεί εργατικό έλεγχο».

Αυτή τη βδομάδα στην Ελευσίνα

Τετραήμερο εκδηλώσεων οργανώνουν με αφορμή τα 95χρονα του ΚΚΕ οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ στην Ελευσίνα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, στις 26, 27 και 28 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιβλίου από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ στην Ελευσίνα (Δήμητρος 23, 2ος όροφος). Την Κυριακή 29 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», θα ακολουθήσει συζήτηση με βετεράνους του Κόμματος και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με γλέντι.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ καλούν τη νεολαία της περιοχής να γνωρίσει την Ιστορία του ΚΚΕ, τους αγώνες και τα ιδανικά του αλλά και να συζητήσει για τα προβλήματα που ζει, για τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ από την κρίση προς όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ