Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
φωτό 1

Θυμηθήκαμε, με αφορμή τη χτεσινή του γιορτή, έναν αγαπημένο σύντροφο, ένα λαμπρό κομμουνιστή που ήταν παράδειγμα για όλους μας. Εναν αγωνιστή που πέρασε μέσα από φωτιά και σίδηρο κι έμεινε όρθιος. Θυμηθήκαμε τον ΝΙΚΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ που «έφυγε» πριν από 3 χρόνια, έναν μαχητή του Μαρξισμού - Λενινισμού για πάνω από 70 χρόνια.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Ν. Π. Ξ.

***

φωτό 1

Το Σάββατο 22 Νοέμβρη, κηδέψαμε τον σύντροφο ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΙΝΑΡΗ, 59 χρόνων. Από νεαρή ηλικία ήταν πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ. Δουλεύοντας, είτε σαν αγρότης είτε σαν εργάτης, στις δύσκολες συνθήκες ενός χωριού πάλευε καθημερινά για το μεροκάματο.

Στη μνήμη του, φίλοι και σύντροφοι από το χωριό του, στις Βούτες Ηρακλείου Κρήτης, προσφέρουν στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 80 ευρώ για την ενίσχυσή του.

***

φωτό (ΝΙΚΟΥ) 1

Στη μνήμη ΝΙΚΟΥ και ΤΑΚΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, τα αδέρφια τους Γιάννης και Κώστας, κατέθεσαν στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ 200 ευρώ. Και οι δύο που «έφυγαν» από τη ζωή το 2013, υπήρξαν αγωνιστές της αθάνατης ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Πήραν μέρος με αποφασιστική συμβολή στη μεγάλη μάχη του Κεφαλαρίου Κηφισιάς, το Δεκέμβρη 1944, που ο ΕΛΑΣ νίκησε και αιχμαλώτισε 550 Αγγλους με τον Διοικητή τους. Διώχτηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν από το μισαλλόδοξο δοσιλογικό κράτος. Κρατήθηκαν σε στρατόπεδα σε Ικαρία, Γιούρα και Μακρόνησο. Ο Νίκος υπήρξε μέλος της λογοτεχνικής ομάδας της ΕΠΟΝ Αθήνας. Γνωστά και τα ποιήματά του. ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΗ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ κ.ά., δημοσιευμένα στη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.

Νίκος Κυριακίδης
Νίκος Κυριακίδης
***

φωτό 2

Για την ονομαστική γιορτή του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στελέχους του ΚΚΕ και της Τοπ. Αυτοδιοίκησης, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του στις φυλακές και τις εξορίες, και στη μνήμη της αλησμόνητης αδερφής και θείας μας, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Ολγα Κυριαζοπούλου

Νάσος Κυριαζόπουλος

* Για τη γιορτή του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ που «έφυγε» πριν από 13 χρόνια, αγωνιστή της Αντίστασης, κομμουνιστή με πολλά χρόνια φυλακές και εξορίες, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η αδελφή του, Μαρία Κυριαζοπούλου - Καντερέ


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΑΪΤΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΑΪΤΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΝΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΝΑΡΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ