Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Δράση για να φτηνύνουν οι αστικές συγκοινωνίες

Κινητοποίηση χτες στα κεντρικά του ΟΑΣΑ. Νέα παρέμβαση τη Δευτέρα, στο υπουργείο Μεταφορών

Από την κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ
Από την κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ
Μείωση της τιμής του εισιτηρίου, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, σπουδαστών, μαθητών και ΑμΕΑ και αύξηση του συγκοινωνιακού έργου, με βάση τις ανάγκες του λαού, διεκδίκησαν χτες με κινητοποίηση στη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, σωματεία και φορείς που συγκροτούν τις Λαϊκές Επιτροπές στην Αθήνα. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν, με επόμενο σταθμό την κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών, τη Δευτέρα 9/12, στις 11 το πρωί.

Τη χτεσινή κινητοποίηση οργάνωσαν οι Επιτροπές του ΠΑΜΕ στα αμαξοστάσια του Βοτανικού και της Πέτρου Ράλλη, η Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ, οι Λαϊκές Επιτροπές στο Δήμο της Αθήνας, οι Επιτροπές Ανέργων των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, Ενώσεις Γονέων από τα 1ο, 2ο, 6ο και 7ο διαμέρισμα, τα σωματεία των λογιστών, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων της Αθήνας. Εξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ, η κυβέρνηση είχε παρατάξει προκλητικά δυνάμεις καταστολής.

Σπουδαστές του ΜΑΣ, έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης κρατώντας τις κλήσεις που συγκέντρωσαν από σπουδαστές και φοιτητές, από τους οποίους ο ΟΑΣΑ ζητάει να πληρώσουν πρόστιμο, επειδή δεν είχαν εισιτήριο. Ανάμεσά τους και σπουδαστής της νοσηλευτικής από την επαρχία. Οπως ο ίδιος εξηγεί, και οι δυο γονείς του είναι άνεργοι, περίμεναν την 1η του Δεκέμβρη για να τους χορηγηθεί το επίδομα και να μπορέσουν να του στείλουν χρήματα. Προσθέτει ακόμα πως τα έξοδα είναι πολλά, δεν περιορίζονται στο νοίκι και τους λογαριασμούς, αλλά αφορούν και μια σειρά υλικά που χρειάζεται για τη σχολή.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με το διευθυντή Κομίστρου του Οργανισμού, Ι. Αλεξανδράκη. Εθεσαν τα αιτήματά τους και κατάφεραν να αποσπάσουν δυο σημαντικές δεσμεύσεις. Πρώτον, να παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους η ρύθμιση που επιτρέπει στους πρωτοετείς φοιτητές, στις σχολές που δεν έχουν γίνει εγγραφές, να χρησιμοποιούν μειωμένο εισιτήριο. Δεύτερον, να εισηγηθεί θετικά στις δυο εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ) ώστε να ακυρωθούν τα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, συνταξιούχους και ΑμΕΑ.

Τη συμβολή των κινητοποιήσεων στην καθυστέρηση της παραπέρα αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, υπογράμμισε ο Γιάννης Κιούσης από τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους που απάντησαν με το σύνθημα: «Οχι στις αυξήσεις των εισιτηρίων - Είναι για τα κέρδη των μονοπωλίων». Τόνισε ακόμα ότι από το σύνολο των μπλε λεωφορείων και τρόλεϊ, κυκλοφορούν μόλις τα μισά, ενώ ανάλογη κατάσταση επικρατεί και όσον αφορά τους συρμούς του ΗΣΑΠ. Οι επιπτώσεις αφορούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και όλο το λαό που χρησιμοποιεί καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ