Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
Διεύρυνση παρακολουθήσεων

TZAKAΡΤΑ - ΡΩΜΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τριβές συνεχίζει να αναδεικνύει ο απόηχος των πρόσφατων αποκαλύψεων σχετικά με τις μαζικές παρακολουθήσεις εκατομμυρίων πολιτών και ηγετών από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Χτες η Ινδονησία προχώρησε - ως αντίδραση για παρακολουθήσεις σε βάρος της από την Αυστραλία - σε αναστολή του προγράμματος συνεργασίας μαζί της πάνω στην αναχαίτιση του κύματος οικονομικών και άλλων προσφύγων που αναζητούν άσυλο στην Καμπέρα, αλλά συλλαμβάνονται και κρατούνται σε ειδικούς καταυλισμούς στην Ινδονησία.

Στο Βερολίνο, αξιωματούχος της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, που θέλησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, επιβεβαίωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του σχεδιάζουν να διευρύνουν τις επιχειρήσεις αντικατασκοπείας και σε φιλικές, συμμαχικές χώρες. Και αυτός χρησιμοποίησε ως αφορμή τις αποκαλύψεις περί των μαζικών παρακολουθήσεων ξένων πολιτών και ηγετών από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Τέλος, στη Ρώμη ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ισχυρίστηκε πως δε δοκιμάστηκε η ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών Ιταλών πολιτικών ηγετών και του προσωπικού των πρεσβειών της Ιταλίας ανά τον κόσμο από ξένες μυστικές υπηρεσίες και ότι έλαβε «διαβεβαιώσεις» από τις αμερικανικές αρμόδιες αρχές πως «δεν έγιναν συστηματικές» παρακολουθήσεις σε βάρος Ιταλών πολιτικών και διπλωματών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ