Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ευελπιστούν πως θα δοθεί λύση για τη μεταφορά των μαθητών

Εγερτήριο στα μαύρα χαράματα, κουβάλημα των μουσικών οργάνων σε λεωφορεία και ΚΤΕΛ και... ταξίδια τεσσάρων ωρών τη μέρα, είναι ορισμένα απ' όσα ζουν οι μαθητές των τεσσάρων μουσικών σχολείων της Αττικής, όπως τα περιέγραψαν προχτές, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Σε αυτό συζητήθηκε η εξαίρεση των μαθητών των σχολείων αυτών από τη μεταφορά τους με πούλμαν βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που «παραδίδει» τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια. Παράλληλα, πολλοί μαθητές διαφόρων σχολείων, με βάση τους όρους που μπαίνουν, χάνουν τη δωρεάν μεταφορά τους προς τα σχολεία.

Το θέμα έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκτός ημερήσιας διάταξης. Χαρακτηριστικά, η Χριστίνα Αγγελονίδη, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε πως κάθε χρόνο οξύνεται το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και πως «είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών, να μην επιτρέψουμε να καταργηθεί η σίτιση από τα μουσικά σχολεία αλλά να επιβάλουμε και να απαιτήσουμε τη σίτιση για όλα τα παιδιά».

Δύο μαθήτριες από τα μουσικά σχολεία Πειραιά και Παλλήνης επισήμαναν πως ανήλικα παιδιά καλούνται να σηκωθούν στις 4 τα ξημερώματα, αλλάζουν έως τέσσερις συγκοινωνίες για να φτάσουν στα σχολεία τους και χάνουν τέσσερις ώρες τη μέρα για τη μετακίνηση κουβαλώντας μάλιστα τα μουσικά όργανα μέσα σε ΚΤΕΛ και λεωφορεία.

Από την πλευρά της, η Μαρία Δελλή, από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, αναρωτήθηκε πόσο ασφαλής είναι για επτάχρονα η μετακίνηση με τα παραπάνω μέσα, ενώ ο Αντώνης Σαλιάγκας, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ιλίου, επισήμανε πως τα σχολεία - «διαμάντια» της Εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν τεράστια κενά στις ώρες διδασκαλίας, που φτάνουν έως και τις 480 ώρες.

Ο περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, είπε πως πιστεύει ότι το υπουργείο θα εξαιρέσει τα τρία προβλήματα (για τα έως 1.500 μέτρα από το σχολείο, την εξαίρεση μουσικών σχολείων, την παραμονή μιάμισης ώρας μαθητών στα σχολεία για το επόμενο δρομολόγιο) και αν λείπουν «5 - 10 φράγκα εμείς θα τα δώσουμε σαν Περιφέρεια αρκεί να μας δώσουν την εξουσιοδότηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ