Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Στο πλευρό τους βρέθηκαν βουλευτές του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας
Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - τρόικας για κλείσιμο και πώληση της εταιρείας, με μαζικές απολύσεις. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Κόμματος.

Οι εργαζόμενοι, που ήρθαν με πούλμαν από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και άλλους χώρους της επιχείρησης (μεταλλεία), συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ομόνοια. Από εκεί, κατευθύνθηκαν με πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου συναντήθηκαν με τον Χρ. Σταϊκούρα, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο οποίος, προσπάθησε να τους εφησυχάσει, λέγοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Και αυτό όταν η κυβέρνηση εξετάζει «αναδιάρθρωση» και την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, την πώληση του εργοστασίου της Λάρυμνας και των ορυχείων, σε συνδυασμό με απολύσεις εργαζομένων.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους των κομμάτων. Εκ μέρους του ΚΚΕ, τους εργαζόμενους συνάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, Θ. Παφίλης.

Νωρίτερα, ο Χρ. Κατσώτης, είχε σημειώσει σε δήλωσή του: «Το ΚΚΕ δηλώνει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να την ιδιωτικοποιήσει. Η απόφαση αυτή είναι έγκλημα σε βάρος της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας και πρέπει να κατανοήσει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει "ανάπτυξη" όταν ακούει την κυβέρνηση να το λέει. Σημαίνει ότι την ανάπτυξη την κάνουν τα μονοπώλια, εκεί που έχουν κέρδος και δε θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού για νέες θέσεις εργασίας, για μισθούς και συντάξεις και βέβαια για λύση προβλημάτων όπως είναι η δημόσια δωρεάν υγεία, η παιδεία, η πρόνοια. Πρέπει να βγουν συμπεράσματα και βεβαίως ο λαός να βγει στο δρόμο».

Από την πλευρά του ο Παν. Πολίτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε συμπόρευση «όλο τον κλάδο, όλες τις επιχειρήσεις που είναι υπό ιδιωτικοποίηση όλα τα λαϊκά στρώματα των τοπικών κοινωνιών και όλο τον ελληνικό λαό».

  • Ενταση δημιουργήθηκε στη διάρκεια της κινητοποίησης, όταν έξω από τη Βουλή εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ