Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλού η «σπέκουλα»...

Σε προβοκάτσιες καταφεύγουν διάφοροι για να χτυπήσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Ενδεικτικό είναι το χτεσινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» όπου κάνει λόγο για «συνεργασία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη του ΚΚΕ στις εκλογές για το προεδρείο των εργαζομένων της πρώην Αγροτικής».

Πρόκειται για μέγιστο ψέμα. Οι αρχαιρεσίες στο σωματείο εργαζομένων της πρώην ΑΤΕ έγιναν στα μέσα Ιούλη. Εκτοτε και μετά από 1,5 μήνα και εφτά συνεχόμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ και «Αγωνιστική Πρωτοβουλία», αρνούνταν με το ένα ή το άλλο πρόσχημα να συμμετέχουν στο προεδρείο. Κι αυτό όταν από την πρώτη στιγμή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούσαν για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, χωρίς αποκλεισμούς, από τη στιγμή που ούτως ή άλλως καμία παράταξη δε συγκέντρωνε την απαραίτητη πλειοψηφία. Στα τέλη Αυγούστου, κι ενώ τα προβλήματα των εργαζομένων είχαν φτάσει στο αποκορύφωμα, οι τρεις αυτές παρατάξεις συνέχιζαν την άρνησή τους, υποσκάπτοντας στην ουσία τα συμφέροντα των εργαζομένων και δυσκολεύοντας τη λειτουργία του συνδικαλιστικού οργάνου.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψη και τη συγκεκριμένη συγκυρία των αμέτρητων προβλημάτων στους χώρους δουλειάς συνέβαλαν στη λύση του προβλήματος, συμμετέχοντας στο προεδρείο, όπως έκανε για τους δικούς της λόγους και η «Συσπείρωση» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ). Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΑΚ-ΑΤΕ για το θέμα, τονίζει: «Συμμετέχουμε στο προεδρείο του ΣΕΤΑΠ με τη Συσπείρωση, όχι στη βάση συνεργασίας ή συμφωνίας, αλλά επειδή οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις επέλεξαν να μη συμμετέχουν. Αν κάποια παράταξη επιλέξει να ανασκευάσει τη θέση της για τη συμμετοχή της στο προεδρείο εμείς είμαστε ανοιχτοί». Ας αφήσουν λοιπόν τα «σάπια» εκεί στον «Ελεύθερο Τύπο». Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη κι αν θέλουν να κάνουν σπέκουλα, ας την κάνουν αλλού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ