Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψίχουλα σε εξαθλιωμένους

Οι άνθρωποι που ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για τρόφιμα, οι γερόντοι που ορμούν τα μεσημέρια στις λαϊκές, όταν οι μανάβηδες μαζεύουν τους πάγκους και πετούν στο δρόμο ό,τι απέμεινε, οι ολοένα και πιο συχνές αναφορές για παιδιά που υποσιτίζονται και είτε λιποθυμούν στα σχολικά έδρανα είτε οι γονείς τους αναζητούν σε κάποιο ίδρυμα τα απαραίτητα για την καθημερινή τους διατροφή, είναι γεγονότα που όλοι λίγο - πολύ έχουν δει ή έχουν ακούσει.

Η βάρβαρη επιδρομή που έχει εξαπολύσει το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης και για λογαριασμό της, εναντίον αυτής καθ' αυτής της ανθρώπινης ζωής πλέον, τα παραπάνω φαινόμενα θα τα διογκώσει εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος, δυσχεραίνοντας ή και στερώντας από ολοένα και πιο πλατιές μάζες ανέργων εργατών αλλά και κατεστραμμένων μεσοστρωμάτων την πρόσβαση στην τροφή. Γεγονός ανήκουστο για τις σύγχρονες γενιές, όμως στην ιστορία της χώρας μας δεν έχουν λείψει τέτοιες εποχές, κάθε άλλο.

Τα θύματα αυτής της πολιτικής και η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αποτελούν για τους θύτες πραγματική ευκαιρία για την εφαρμογή εφεδρικών εργαλείων που έχει το σύστημα στη διάθεσή του, ώστε η ελάχιστη - στα όρια της επιβίωσης - ικανοποίηση των διατροφικών τους αναγκών να αξιοποιείται ως μηχανισμός μονιμοποίησης της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Ενσωμάτωση και αδρανοποίηση δηλαδή, παρ' όλο που την ίδια στιγμή σπρώχνονται τάχιστα στο περιθώριο.

Από αυτήν τη διαδικασία - η οποία την παραμικρή σχέση δεν έχει με τη γνήσια, ανθρώπινη, εργατική αλληλεγγύη - που εδώ και καιρό συμμετέχουν καναλάρχες, αλυσίδες τροφίμων, Χρυσαυγίτες και άλλοι γνωστοί φιλάνθρωποι, δε θα μπορούσε να απουσιάσει και η ΕΕ από την οποία προέρχεται το κονδύλι των 25 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθεί για την παροχή τροφίμων σε 800.000 δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τέτοιου είδους ενέργειες επιχειρούν να οικοδομήσουν «θετικό προφίλ» στην κυβέρνηση και γι' αυτό τα φίλια Μέσα Ενημέρωσης προβάλλουν όσο μπορούν τα ευρωενωσίτικα «κεράσματα». Και να μάθουν τους εξαθλιωμένους να ανέχονται την εξαθλίωση. Οι λαϊκές όμως ανάγκες είναι πολύ περισσότερες από ένα πιάτο φαΐ που του προσφέρουν οι ίδιοι που τον έσπρωξαν στην εξαθλίωση και οφείλει με οργανωμένο αγώνα να τις διεκδικήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ