Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις φορέων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εργατικών σωματείων και φορέων ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία και καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτόν.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταδικάζει την προετοιμασία της στρατιωτικής - ιμπεριαλιστικής επέμβασης που έχει ξεκινήσει με στόχο τη Συρία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της και σημειώνει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να οργανωθούν, για να παλέψουν ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Επίσης, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης να συμμετάσχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με στόχο να πάρει η ελληνική αστική τάξη μερίδιο από την πίτα, παραχωρώντας γη και ύδωρ στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να μην παραχωρηθούν στρατιωτικές υποδομές και δυνάμεις για τη διεξαγωγή του νέου αυτού πολέμου.
  • Καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τις πολεμικές τους επιχειρήσεις, ούτε ενάντια στη Συρία, ούτε σε καμία άλλη χώρα.

ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΟΙ».

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Κηδεμόνων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Η χώρα μας δεν έχει καμία δουλειά να εμπλέκεται σε πόλεμο. Ο Συριακός λαός μόνος του μπορεί να δώσει τη λύση. Κάθε λαός έχει το μοναδικό δικαίωμα, να καθορίζει τις εξελίξεις μέσα στη χώρα του. Ο συριακός λαός μόνος του, μπορεί να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Κανένας άλλος!

Η ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που τσακίζει κάθε μορφωτικό δικαίωμα που είχε απομείνει στα παιδιά μας (για λόγους εξορθολογισμού και οικονομίας) την ίδια ώρα δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών.

Η ΑΣΓΜΕ καταδικάζει την εγκληματική ενέργεια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, εναντίον του συριακού λαού. Καλούμε τους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, όλο τον ελληνικό λαό, σε ξεσηκωμό. Σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, να γίνουν συζητήσεις - κινητοποιήσεις, με αίτημα:

Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας, στο σχεδιασμένο πόλεμο στη Συρία.

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ούτε σε υποδομές, ούτε σε ανθρώπινο δυναμικό, εναντίον της Συρίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της περιοχής.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».

Παρόμοιες ανακοινώσεις εξέδωσαν, επίσης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου - Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν το συνεχιζόμενο ιμπεριαλιστικό έγκλημα(2021-03-02 00:00:00.0)
Κανένας φορέας να μην υποδεχθεί τους μακελάρηδες!(2019-11-12 00:00:00.0)
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για την τουρκική εισβολή(2019-10-17 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας για την τουρκική εισβολή(2019-10-16 00:00:00.0)
Οχι πυρηνικά στον Αραξο, συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε!(2018-07-10 00:00:00.0)
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στα πολεμικά σχέδια στη Συρία(2013-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ