Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στάσεις εργασίας των εργαζομένων Δευτέρα και Τρίτη

Τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, κήρυξε ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, για τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Αυγούστου, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, να θέσει σε άμεση διαθεσιμότητα 5 γιατρούς ΕΣΥ του νοσοκομείου, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την κατηγορία της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, μέσω αγοράς χειρουργικού υλικού, σε τιμές πολλαπλάσιες της πραγματικής του αξίας.

Η υπουργική απόφαση προκαλεί μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας στις δυο κλινικές από όπου προέρχονται οι 5 γιατροί - τη Νευροχειρουργική και τη Χειρουργική - οι οποίες αποδεκατίζονται από ιατρικό προσωπικό και, πλέον, δεν μπορούν να ανταποκρίνονται στις εφημερίες και να καλύπτουν τις ανάγκες του ενός και πλέον εκατομμυρίου κατοίκων της Θεσσαλίας και της γύρω περιοχής.

Οπως σημειώνουν οι γιατροί της Νευροχειρουργικής Κλινικής, «ο αριθμός των ιατρών που έμεινε στην κλινική δεν επαρκεί ούτε καν για τυπική κάλυψη των εφημεριών» και «εκ των πραγμάτων πλέον οι εφημερίες θα μείνουν ακάλυπτες».

Και, βεβαίως, λύση στο πρόβλημα δεν δίνουν τα «μπαλώματα», στα οποία δηλώνει ότι καταφεύγει η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, συντασσόμενη, αναφανδόν και απολύτως, με την κυβερνητική πολιτική πλήρους υποβάθμισης του δημόσιου τομέα της Υγείας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Για τον μήνα Σεπτέμβριο και μετά, η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών έχει εξασφαλιστεί με σειρά μέτρων και παρεμβάσεων της 5ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, για τη Χειρουργική Κλινική μετακινούνται 2 ιατροί από την 1η ΥΠΕ εντός των επόμενων 3 ημερών και αναμένεται διορισμός 1 επικουρικού ιατρού. Για τη Νευροχειρουργική Κλινική αναμένεται διορισμός 2 επικουρικών ιατρών καθώς και 1 επιμελητή Β' με δικαστική απόφαση. Επίσης, οποιαδήποτε στιγμή και αν προκύψει ανάγκη κάλυψης εφημεριών της Κλινικής, θα μετακινηθούν με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ νευροχειρουργοί από Νοσοκομεία όμορων νομών».

Απάντηση στις «λύσεις» που προβάλλει η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ δίνει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας, ανάμεσα στα άλλα: «Δεν ανταλλάσσουμε το κλείσιμο κλινικών με την υποβάθμισή τους. Δεν ανταλλάσσουμε τις διαδικασίες διαφάνειας με μεσαιωνικές τακτικές κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας. Δεν ανταλλάσσουμε την ανυπαρξία της δημόσιας Υγείας με την τραγική υποβάθμισή της. Χωρίς να μελετηθούν οι πληθυσμιακές ανάγκες εκκενώνονται νοσοκομεία, όπως σε περιόδους πολέμου, εξαθλιωμένοι ιατροί εκτελούν εξοντωτικά ωράρια εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ